Billie Jean King winst team

TeamNL Billie Jean King Cupteam loot Slovenië in Play-offs

Het TeamNL Billie Jean King Cupteam speelt in en tegen Slovenië in de Play-offs in het weekend van 15 tot 17 november. De inzet is een plek in de Wereldgroep en deelname aan de Billie Jean King Cup Qualifiers in 2025.

Elise Tamaëla is tevreden met de loting: "Het is een goede loting, zeker als je kijkt naar de landen die we hadden kunnen treffen. Slovenië heeft wel goede en ervaren speelsters, een aantal heeft top100 gestaan. Maar met de huidige ranking van deze speelsters en hun resultaten van de afgelopen anderhalf jaar biedt het zeker mogelijkheden. Als we met ons sterkste team kunnen spelen, hebben we zeker kansen om te winnen”.

Het Nederlandse team plaatste zich in april in Portugal voor de Play-offs na overtuigende winst in de zone Groep 1 Europa/Afrika. De winnaar van het duel in november mag zich volgend jaar via de Billie Jean King Cup Qualifiers proberen te plaatsen voor de Finals. De verliezer speelt verder in de zone Groep I.

Overige duels in de Play-offs in november zijn:

  • Zwitserland – Servië
  • Kazachstan – Rep. Korea
  • Colombia – Frankrijk
  • Slovenië – Nederland
  • China – België
  • Oekraïne – Oostenrijk
  • Brazilië – Argentinië
  • Denemarken – Mexico