MF Instroomtraining Wedstrijddag Nov 2022 DSC03674

Instroomprogramma

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor  een  cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen. 

Inhoud programma

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen. 

Daarnaast bieden we binnen het programma het volgende aan voor alle instroomkinderen:

  • 5 regionale trainingsmomenten
  • 2 regionale fysieke testmomenten
  • 3 online ouderbijeenkomsten
  • een speciaal KNLTB instroomprogramma shirt
  • wedstrijdaanbod op instroomniveau (oranje instroomtoernooien en JT groen)

Voorspeeldagen

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. Lees hier verder voor meer informatie over de voorspeeldagen. 

Trainings- en wedstrijdprogramma

Hier vind je een overzicht van wat wij verwachten van kinderen in het instroomprogramma per leeftijd. Een goed onderbouwd en passend trainings- en wedstrijdprogramma wordt samen met de verantwoordelijke trainer gemaakt.

Landelijk netwerk

Op dit moment hebben wij 31 instroomlocaties waar trainingen gegeven wordt aan ongeveer 400 kinderen. 

Instroomlocaties seizoen 2023-2024

 

Veelgestelde vragen - Instroomprogramma

Gerelateerd aan deze pagina

Instroomlocaties

Instroomlocaties