man in geel shirt - eredivisie

Spijkenisse kijkt stiekem naar play-offs, maar handhaving blijft voornaamste doel

Met handhaving in de Eredivisie Heren als voornaamste doel heeft LTC Spijkenisse een belangrijke 6-0 overwinning geboekt op Leimonias FDJ Advocaten. Met nog drie speelronden te gaan lonken de play-offs. "Daar ga je nu stiekem wel naar kijken."

Glenn Smits, tennisleraar van beroep, kijkt terug op een mooie zondag in Spijkenisse, waar hij zelf goed was voor een overwinning in het enkelspel op Timo de Visser (6-2, 6-1) en ook nog een zege in het dubbelspel. Samen met Mick Veldheer klopte hij Lennert van der Linden en Roland Stuurman met 7-6, 6-3. In het laatste duel van de dag zorgden Janick Lupescu (FOTO) en Bobbie de Goeijen voor een 'clean sweep' (6-0) door Kyvan Rietkerk en Timo de Visser te verslaan met 7-6, 3-6, 10-7. "We wisten niet hoe Janick ervoor zou staan na een zwaarbevochten overwinning in het enkelspel (3-6, 6-4, 7-6 tegen Van der Linden, red.). Maar het pakte allemaal perfect uit", zag Smits, die met Spijkenisse de afgelopen jaren net naast de play-offs greep. 

De verwachtingen voor dit seizoen waren op basis van de spelerslijsten niet hoog, maar met nog drie speelronden te gaan staat het team op een gedeelde tweede plaats, een positie die recht geeft op deelname aan de play-offs. "Daar ga je nu stiekem wel naar kijken", beaamt Smits, die stelt dat handhaven nog altijd het voornaamste doel is. "Daar hebben we nog een paar puntjes voor nodig, maar we weten dat we de komende twee weken zware partijen krijgen met Lewabo en Nieuwerkerk."

Door de zege slaat Spijkenisse een gat van negen punten met Leimonias, dat als titelverdediger tegenvalt en op dit moment onderaan staat. Smits verwacht echter dat die ploeg in de laatste twee speeldagen nog met een aantal sterke aanvullingen komt waardoor er nog veel kan gebeuren in de strijd tegen degradatie. 

Gevoelige tik

In de vierde speelronde van dit seizoen deelde Lewabo Van den Bosch Vastgoed een tik uit aan Naaldwijk (5-1). Een gevoelige tik aangezien de twee teams volop verwikkeld zijn in de strijd om plaatsing voor die play-offs. Igor Sijsling toonde wederom zijn klasse en boekte met een 6-1, 7-5 zege over Stijn Pel zijn zesde overwinning van dit eredivisieseizoen. Hij is daarmee na vier speelronden de speler met de meeste zeges tot dusverre. Het enige punt voor Naaldwijk kwam dankzij een overwinning van de ervaren Spanjaard Ivan Marrero Curbelo op Thijs Boogaard: 6-4, 7-5.

Klasse apart

Suthwalda Employ is voorlopig een klasse apart en gaat als een speer richting de play-offs. In Nieuwerkerk aan de IJssel won het ook de vierde wedstrijd van dit seizoen (2-4) en daarmee slaat het een gat van zes punten naar de naaste concurrenten. Thuisploeg TC Nieuwerkerk zag Ronetto van Tilburg geblesseerd uitvallen, waar het eerder deze competitie al Sidané Pontjodikromo verloor na een vervelende valpartij.    

Aan de andere kant zag Suthwalda een enkelspel verloren gaan door een opgave van Miliaan Niesten tegen Guy den Heijer. Na de enkelspelen stond het 1-3 voor Suthwalda, dat door een 6-1, 6-4 overwinning van Boy Westerhof en Sander Arends op Thiemo de Bakker en Jeroen Camfferman de zege veilig stelde. Guy den Heijer en Alban Meuffels bepaalden de eindstand op 2-4 door een overwinning op Stijn Slump en Robin Grit: 6-3, 7-5. 

Haase komt niet tot winst

Het duel tussen promovendi A.T.C. Tean en De Pettelaer Pett-Together werd met 2-4 een prooi voor De Pettelaer, dat slechts een set meer won dan de thuisclub (8-9). Robin Haase kon Tean dit keer niet helpen aan een punt. Hij moest zijn meerdere erkennen in Deney Wassermann (7-5, 6-7, 6-4) en ging aan de zijde van Tom Schonenberg ook nipt onderuit in het dubbelspel tegen Bart Stevens/Jesse Timmermans: 6-4, 4-6, 10-8. De Pettelaer klimt door de overwinning naar de tweede plaats terwijl Tean nu één-na-laatste staat.

Uitslagen speelronde 4:

TC Nieuwerkerk Maas de Koning – Suthwalda Employ 2-4 (6-9 in sets)

A.T.C. Tean – De Pettelaer Pett-Together 2-4 (8-9 in sets)

Lewabo Van den Bosch Vastgoed – LTC Naaldwijk 5-1 (10-5 in sets)

LTC Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten 6-0 (12-2 in sets)

Programma speelronde 5 (19 mei):

LTC Naaldwijk – Leimonias FDJ Advocaten

TC Nieuwerkerk Maas de Koning - A.T.C. Tean

Suthwalda Employ – De Pettelaer Pett-Together

Lewabo Van den Bosch Vastgoed – LTC Spijkenisse

Klik hier voor meer over de Eredivisie Heren. 

Afbeelding: Janick Lupescu is ook dit seizoen weer van grote waarde voor Spijkenisse. Hij won 5 van zijn 6 optredens in de Eredivisie Heren. Vorig seizoen was hij met een winst-verlies-balans van 9-3 de op drie na waardevolste speler van de competitie.