Lamens

Eerste WTA-titel voor Lamens brengt haar naar hoogste ranking ooit

Suzan Lamens heeft haar eerste WTA-titel te pakken. De 24-jarige speelster uit Berkel en Rodenrijs schreef in Oeiras het WTA 125-toernooi op haar naam.

In de finale van de Oeiras Ladies Open versloeg Lamens Clara Tauson uit Denenmarken met 6-4 5-7 6-4.

De titelstrijd duurde maar liefst twee uur en 53 minuten. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, want Lamens koerste af op een snelle zege. Ze kwam met 6-4 5-0 voor, maar zag vervolgens Tauson, ondanks twee wedstrijdpunten, zeven games op rij winnen en zodoende een beslissende set afdwingen.

In het derde bedrijf behield Tauson het momentum en pakte een 4-1 voorsprong. Ditmaal was het Lamens die de achtervolging inzette en zich terug wist te knokken. Ze won vijf games op rij en kon uiteindelijk opgelucht ademhalen na het benutte van het matchpoint op 5-4.

Lamens is bezig aan een sterk voorjaar. In maart won ze in Slowakije een groot ITF-toernooi en deze maand bleef ze in de groepsfase van de Billie Jean King Cup ongeslagen met onder andere een fraaie zege op mondiale nummer tien Jelena Ostapenko.

De verdiende punten in Oeiras brengen Lamens van de 163ste naar plek 134 op de wereldranglijst. Nog niet eerder stond de speelster uit Zuid-Holland zo hoog.