Podcast Jacco Eltingh Kelvin Nieberg

KNLTB Podcast met Jacco Eltingh en Kelvin Nieberg over jeugdopleiding

In deze KNLTB Podcast praat Steffan Kok met Technisch Directeur Jacco Eltingh en KNLTB Jeugd Coach groep 1 Kelvin Nieberg over de ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding van de bond.

De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis een serieuze concurrent zijn en blijven binnen het internationale toptenniscircuit. Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een volgende kwaliteitsimpuls te geven, voert de bond vanaf 1 september 2024 een aantal verbeteringen door in haar jeugdopleiding.

De grootste aanscherpingen vinden plaats in het jeugdprogramma voor de leeftijd 7-10 jaar (groep 1) en 11-14 jaar (groep 2) van de aanpak 5 steps to the Top’. Uitgangspunten hierbij zijn een speler gestuurd programma, maatwerk voor de beste spelers en nog meer aandacht voor een bredere groep talentvolle spelers. 

Beluister de podcast voor alle ins en outs.