Jesse

De Pettelaer 'komt goed weg' tegen ongelukkig Nieuwerkerk en pakt eerste winst

Een op het oog ernstige blessure van TC Nieuwerkerk-kopman Sidane Pontjodikromo zette BTC De Pettelaer Pett-Together op het spoor van de eerste overwinning van dit seizoen in de Eredivisie Heren (4-2). “Wij zijn goed weggekomen”, beseft aanvoerder Jesse Timmermans.

Samen met wat toeschouwers, die ondanks het gure weer toch in redelijk grote getale waren gekomen in Den Bosch, zag Timmermans (FOTO) het gebeuren. Pontjodikromo, de afgelopen drie weken actief op $25,000-toernooien op het Italiaanse eiland Sardinië, haalde een dropshot maar blesseerde zichzelf toen hij de volgende bal van Sander Jong probeerde te halen. “Hij bleef vervolgens lang liggen. Dat zag er niet goed uit. Dat wens je niemand toe. Zeker niet iemand die dit voor z'n werk doet”, zegt Timmermans over de blessure die ervoor zorgde dat het 2-2 werd in plaats van 1-3 voor Nieuwerkerk. Pontjodikromo was namelijk op weg naar de winst. Hij had de eerste set in een tiebreak gewonnen en stond in de tiebreak van de tweede set op wedstrijdpunt. “Daarna hebben wij twee heel goede dubbels gespeeld”, aldus Timmermans, die aan de zijde van Noah Gabriel met 6-1, 6-3 won van Jeroen Camfferman en Ronetto van Tilburg. Sander Jong en Rik Muller klopten Dax Donders en Guy den Heijer met 6-2, 6-4.

Ambitieus met hecht team

Na een jaartje afwezigheid keerde De Pettelaer dit jaar terug op het hoogste niveau en het heeft grootse plannen voor de toekomst. In een driejarenplan wil het met een herkenbaar regionaal gezicht stappen zetten richting de landstitel. “Je ziet vaak dat meerdere spelers gekocht worden op dit niveau, maar wij doen het het liefst met een hecht team, met jongens die binding hebben met de club. Dit jaar is Deney (Wassermann, red.) er dan bijgekomen, maar dat is de enige niet-Brabander in het team”, aldus Timmermans, die met zijn team in eerste instantie voor handhaving gaat. De hoop op de play-offs heeft door de goede start een boost gekregen. Na twee keer een 3-3 en nu de eerste winst staat het team tweede in de Eredivisie Heren, met net zo veel punten als TC Nieuwerkerk. Alleen Suthwalda doet het tot dusverre beter.

Tean wacht nog op eerste winst

Die andere promovendus, A.T.C. Tean, wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Na tweemaal een 3-3 was Suthwalda Employ met 5-1 te sterk. Het enige punt van de bezoekers kwam van een opgave van Boy Westerhof, die de eerste set van Vadym Ursu met 6-2 had gewonnen. In de overige vijf duels stond Suthwalda geen set af. Ook Robin Haase slaagde er niet een set te pakken tegen Niels Visker: 7-6, 6-3.

LTC Spijkenisse snakte naar de eerste winst en met een ijzersterke Jurriaan Bol en Jannick Lupescu won het op bezoek bij LTC Naaldwijk met 2-4. Bol en Lupescu pakten een punt in het enkelspel en wonnen in het dubbelspel met 6-1, 6-3 van Arko Zoutendijk en Olivier Rojas. Het andere dubbelspel werd door Glenn Smits en Bobbie de Goeijen gewonnen van Thijmen Loof en Stijn Pel: 7-6, 6-3.

Titelverdediger hapert

De seizoenstart van Leimonias FDJ Advocaten is zonder meer teleurstellend te noemen nu de titelverdediger na drie duels op slechts vijf puntjes staat. Lewabo Van den Bosch Vastgoed won in Den Haag met 2-4. Alec Deckers en Igor Sijsling zetten Lewabo op het juiste spoor door hun enkelspel te winnen, maar door zeges van Timo de Visser en Nick van der Meer stond het na de enkelspelen gelijk. Met Stefan Wauters versloeg Sijsling in het dubbelspel Lennert van der Linden en Nick van der Meer: 6-4, 6-4. Rein Koenders en Thijs Boogaard wonnen het andere dubbelspel met 7-5, 6-4 van Timo de Visser en Roland Stuurman.

Over drie weken is pas de volgende speelronde in de Eredivisie Heren. Klik hier voor meer informatie.

Uitslagen speelronde 3 (21 april):

LTC Naaldwijk – LTC Spijkenisse 2-4 (5-9 in sets)

Leimonias FDJ Advocaten – Lewabo Van den Bosch Vastgoed 2-4 (4-10 in sets)

Suthwalda Employ – A.T.C. Tean 5-1 (11-2 in sets)

De Pettelaer Pett-Together – TC Nieuwerkerk Maas de Koning 4-2 (8-6 in sets)

Programma speelronde 4 (12 mei):

TC Nieuwerkerk Maas de Koning – Suthwalda Employ

A.T.C. Tean – De Pettelaer Pett-Together

Lewabo Van den Bosch Vastgoed – LTC Naaldwijk

LTC Spijkenisse – Leimonias FDJ Advocaten