BJKC website 1920x1080

Selectie TeamNL Billie Jean King Cupteam voor groep 1 (Europa/Afrika) bekend

Elise Tamaëla, captain van het TeamNL Billie Jean King Cupteam heeft de selectie bekend gemaakt voor de Billie Jean King Cup by Gainbridge in Portugal. Ze neemt Arantxa Rus (WTA-55), Suzan Lamens (WTA-151), Anouk Koevermans (WTA-388) en Demi Schuurs (WTA Doubles-13) mee. TeamNL speelt van 8 t/m 13 april in Portugal met 11 andere landen in Groep 1, zone Europa/Afrika voor promotie naar de Play-offs van de Wereldgroep in november.

Captain Elise Tamaëla: “Ik ben blij dat Arantxa zich weer beschikbaar heeft gesteld voor het team. Met Arantxa erbij als kopvrouw van ons team, behoren we tot de sterkere landen daar. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn. Het wordt een intensieve week, waar je er elke dag vol voor moet gaan. Vorig jaar hebben we gezien hoe spannend het kan zijn tot het laatste moment. We spelen met 11 sterke landen om 4 plekken in de play-off ronde. Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup Play-offs. Daar gaan we alles aan doen!". Kiki Bertens reist mee met het team als assistent-coach.

Billie Jean King Cup

TeamNL verloor in november het Play-off duel van Oekraïne en speelt daarom in de Groep 1, zone Europa/Afrika. De volgende 12 landen strijden in deze groep: Bulgarije, Denemarken, Griekenland, Hongarije, Letland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Servië, Zweden en Turkije.

Tijdens dit evenement spelen de landen in 3 poules van 4 teams, de loting is op zondag 7 april. Van maandag 8 t/m zaterdag 13 april worden de wedstrijden gespeeld. Tijdens elk duel worden er op één dag 2 singles en 1 dubbel gespeeld. De poulewedstrijden worden van maandag tot en woensdag gespeeld. De winnaars van iedere poule plaatsen zich voor de Play-offs en spelen vervolgens in een poule tegen elkaar om de eindstand te bepalen. De nummers 2 uit elke poule spelen in een poule tegen elkaar. Het team dat daarin als eerste eindigt, promoveert als vierde land naar de Play-offs. De nummers 3 van iedere poule spelen tegen elkaar om positie te bepalen en de laatste uit iedere poule spelen tegen elkaar om te bepalen welke twee teams degraderen.

Kijk voor meer info over de Billie Jean King Cup op www.billiejeankingcup.com