Marleen Fouchier ABN AMRO Open 2024 DSC07814

Koolhof en Mektic triomferen ook in Indian Wells

Wesley Koolhof en Nikola Mektic hebben hun derde ATP-titel van het seizoen binnengesleept. In Indian Wells schreven zij het Masters 1000-toernooi op hun naam door in de finale met 7-6(2) 7-6(4) af te rekenen met Marcel Granollers en Horacio Zeballos.

De eindstrijd duurde bijna twee uur. Koolhof en Mektic wisten een beslissende matchtiebreak te voorkomen door in de tweede set bij 5-6 een setpunt weg te werken.

De winst in Indian Wells betekende de eerste eindzege in een Masters 1000-toernooi voor Koolhof en Mektic als koppel. Eerder dit jaar was het duo wel al de beste bij het ATP 250-toernooi van Auckland en het ABN AMRO Open, dat een ATP 500-toernooi betreft.

De 34-jarige Koolhof is bezig aan zijn laatste jaar op de ATP Tour en kan tot dusver prachtige cijfers overleggen. Samen met zijn één jaar ouder Kroatische maatje Mektic verloor hij slechts drie partijen tegenover 16 zeges. Cruciaal hierin is het winnen van de openingsset, want zodra het eerste bedrijf binnen is won het duo alle 14 wedstrijden.

Van de zes gespeelde toernooien dit seizoen wonnen Koolhof en Mektic er tot nu toe drie.

Volgende week komen ze in actie bij het Masters 1000-toernooi van Miami.