ABN AMRO OPen

Tijd voor toptennis in Rotterdam met ijzersterk ABN AMRO Open

Na de geweldige Davis Cupwedstrijden in Groningen staat het volgende toptennisevenement in ons land op het punt van beginnen. In Rotterdam Ahoy strijdt de wereldtop van 12 tot en met 18 februari om de titel en eeuwige roem op de kampioenenring van het ABN AMRO Open.

Maar liefst zes spelers uit de mondiale top15 zijn van de partij. Australian Openkampioen Jannik Sinner leidt het deelnemersveld voor nummer vijf van de wereld en voormalig winnaar Andrey Rublev. Holger Rune, Hubert Hurkacz, Alex de Minaur en Grigor Dimitrov behoren ook tot de voornaamste titelkandidaten.

Voor de Nederlanders een mooie uitdaging om zich te meten met de beste spelers van de wereld. Tallon Griekspoor haalde vorige jaar knap de halve finale en dat was een opmaat voor een prachtig seizoen. Kan de nummer één van Nederland dit keer een stapje verder komen?

Botic van de Zandschulp is net als Griekspoor op eigen kracht het hoofdschema van het ATP 500-toernooi binnengekomen. Jesper de Jong, die onlangs in Melbourne zijn Grand Slamdebuut maakte, doet voor het eerst mee met een wildcard.

Andere opvallende namen in het schema zijn oud-kampioenen Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime.

Het kwalificatietoernooi gaat zaterdag 10 februari van start met drie Nederlanders in het schema; Gijs Brouwer, die vorig jaar de laatste acht van het hoofdtoernooi verloor van Griekspoor, Guy den Ouden en Thijs Boogaard.

Het ABN AMRO Open staat ook al jaren bekend om zijn rolstoeltennistoernooi.

In het mannenenkelspel zijn Ruben Spaargaren, Maikel Scheffers en Tom Egberink van de partij. Bij de vrouwen geven Diede de Groot, Jiske Griffioen, Aniek van Koot en Lizzy de Greef acte de présence.

Meer informatie over het ABN AMRO Open vind je hier.

Alle wedstrijden op het centre court worden live uitgezonden door Ziggo Sport.