DSC07825

Koolhof wint 'Nederlandse dubbelfinale' ABN AMRO Open

Wesley Koolhof heeft zijn laatste deelname aan het ABN AMRO Open bekroond met de dubbelspeltitel. In de finale van het ATP 500-toernooi rekende hij samen met Nikola Mektic af met Botic van de Zandschulp en Robin Haase. Het Nederlands/Kroatische koppel verzekerde zich via 6-3 7-5 van toernooiwinst.

De eindstrijd kende een spannende ontknoping. Koolhof mocht bij 6-3 5-4 serveren voor zijn eerste eindzege in Rotterdam. De nummer zeven van de wereld leverde echter zijn opslag in. Een game later kreeg zijn partner Mektic de kans om de titel op eigen service binnen te slepen. De Kroaat slaagde in die missie, waardoor het tweetal hun namen op de kampioensring vereeuwigden.

De titel van het ABN AMRO Open betekende de 18de toernooizege in totaal voor de 34-jarige Koolhof, die aan zijn laatste profseizoen bezig is. De één jaar oudere Mektic bracht zijn totaal op 27 titels, waarvan twee behaald in Ahoy (2021 met Mate Pavic).

Begin dit jaar waren Koolhof en Mektic samen ook succesvol bij het ATP-toernooi in Auckland.

Voor Haase en Van de Zandschulp was het hun tweede finale die ze gezamenlijk verloren. Vorig jaar waren ze bij het Masters 1000-toernooi in Rome ook runners-up.

Haase won in 2022 het ABN AMRO Open aan de zijde van Matwé Middelkoop. In totaal heeft de 36-jarige Hagenaar acht dubbelspeltitels in zijn bezit. De teller van Van de Zandschulp blijft staan op één. In 2022 was hij in Antwerpen samen met Tallon Griekspoor de beste in het dubbelspel.

Meer Nederlands succes
Nederlands succes was er ook bij het rolstoeltennis op het ABN AMRO Open.

Diede de Groot troefde Jiske Griffioen in een spannende finale af. De nummer één van de wereld prolongeerde haar titel door met 7-5 7-5 haar landgenote te verslaan.