Diede

Australian Open: rolstoeltennissers gaan van start

In de tweede week van de Australian Open stromen de rolstoeltennissers in. Ook dit jaar is Nederland goed vertegenwoordigd.

Titelverdedigster Diede de Groot leidt het schema van het vrouwenenkelspel. In de bovenste helft ziet de vijfvoudig winnares eerst Lucy Shuker tegenover zich staan. Een ronde later zou Aniek van Koot haar tegenstandster kunnen zijn. Dan moet Van Koot wel zien af te rekenen met Maria Florencia Moreno uit Argentinië.

Een treffen met Jiske Griffioen ligt in de halve finale in het verschiet. De als derde geplaatste Griffioen treft in de openingsronde de Japanse Shiori Funamizu.

Lizzy de Greef is onderaan het speelschema gekoppeld aan Yui Kamiji. De Japanse is het tweede reekshoofd.

In het mannenenkelspel kennen de Nederlanders geen geplaatste status. Maikel Scheffers treft daardoor de als vierde ingeschaalde Brit Gordon Reid.

Tom Egberink neemt het in de eerste ronde op tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff, terwijl Ruben Spaargaren de degens kruist met Daisuke Arai uit Japan.

In de Quads zijn Niels Vink en Sam Schröder de favorieten voor een finaleplek. Nummer één en titelhouder Vink speelt in de eerste ronde tegen Ahmet Kaplan uit Turkije.

Tweede reekshoofd Schröder opent zijn jacht op een finaleticket tegen de Braziliaan Ymanitu Silva.

Bekijk hier alle speelschema’s op de Australian Open van zowel enkel- als dubbelspel.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport.nl.