DSC00462

Van den Broek en De Lange sterksten op Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen

Isis van den Broek en Pieter de Lange (foto) hebben hun status op de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen waargemaakt. De topseeds wonnen in Den Haag beiden het enkelspel tot en met 18 jaar.

Van den Broek had in de finale drie sets nodig om de als vierde geplaatste Joy de Zeeuw van zich af te schudden. Met 6-3 1-6 6-3 besliste de als eerste geplaatste Van de Broek de titelstrijd in de oudste leeftijdscategorie.

Het meisjesenkelspel tot en met 16 jaar werd gewonnen door Britt du Pree. Het eerste reekshoofd was in de eindstrijd met 6-1 6-2 een maatje te groot voor de ongeplaatste Chloë The.

Fleur Bresser greep de titel tot en met 14 jaar door Sophie Ray met 6-1 6-2 kansloos te laten. De jongste kampioene werd Pippa Fennis. Zij was de beste tot en met 12 jaar en sloeg zich met 6-2 6-0 langs Aisha Galal.

De Lange was bij de jongens tot en met 18 jaar als eerste ingeschaald. Hij verschalkte nummer twee van de plaatsingslijst Rein Koenders in de eindstrijd met 6-4 6-0.

Het jongensenkelspel tot en met 16 jaar werd een prooi voor Sander Paradis. Het vierde reekshoofd kwam tegen topseed Dean Mansveld terug van een set achterstand om via 3-6 6-1 6-1 te zegevieren.

Stan Put veroverde de titel tot en met 14 jaar. De nummer twee van de plaatsing was met 6-2 6-2 voor nummer een Wouter van Hillegersberg.

Rogier Verbeet was in drie sets beter dan Laurens Drijver. De lijstaanvoerder versloeg het tweede reekshoofd met 6-4 3-6 6-2.

Bekijk hier alle schema’s en uitslagen van zowel single als dubbel.