DSC 1743

Van den Broek en De Bakker winnaars Clean Energy World Tennis Tour Haren 2023

Isis van den Broek en Thiemo de Bakker hebben ieder voor zich een memorabele toernooizege geboekt door het Clean Energy World Tennis Tour Haren 2023 te winnen.

De 17-jarige Van den Broek pakte haar eerste ITF-titel door in de finale met 7-6(5) 6-0 af te rekenen met Eva Voracek.

De hele week toonde Van den Broek in topvorm te zijn, want in al haar vijf partijen stond ze geen set af. In de eindstrijd was Voracek dichtbij om die succesreeks te doorbreken, maar Van den Broek werkte vier setpunten weg om vervolgens na de tiebreak door te stomen.

Het vrouwendubbelspel kende ook Nederlandse winnaars. Marente Sijbesma en Rikke de Koning kroonden zich door Nicole Gadient uit Zwitserland en Voracek met 6-3 6-2 te verslaan.

Mannen
In het mannenenkelspel stond een compleet Nederlandse titelstrijd op het menu.

Sidané Pontjodikromo plaatste zich voor de eindstrijd door in de halve finale te winnen van Stijn Pel. Qualifier De Bakker had in de halve finale afgerekend met Brian Bozemoj.

De 34-jarige De Bakker kende de afgelopen jaren veel blessureleed. In 2010 bezette hij de 40ste positie op de wereldranglijst. Bij het ITF-toernooi in Haren moest de Zuid-Hollander een lange weg afleggen.

In totaal won hij deze week zeven wedstrijden: twee in het kwalificatietoernooi en vijf in het hoofdschema. De finale tegen vierde reekshoofd Pontjodikromo besliste hij met 6-3 6-2.

De titel in het mannendubbelspel ging naar Niels Visker en Jarno Jans. Het als tweede geplaatste duo versloeg Jurriaan Bol en Bozemoj met 7-5 6-4.