DSC03706

TeamNL kruist in Split de degens met Finland, Verenigde Staten en Kroatië

Het TeamNL Davis Cupteam is aangekomen in Split waar het van 12 tot en met 17 september gaat strijden in de groepsfase van de Davis Cup Finals.

Samen met Finland, Verenigde Staten en thuisland Kroatië duelleert Oranje om twee plekken bij de laatste acht van de Davis Cup Finals in november in Malaga.

Captain Paul Haarhuis heeft Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Gijs Brouwer en de dubbelaars Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop opgeroepen.

TeamNL opent dinsdag de jacht voor een finaleticket tegen Finland. Het Finse team bestaat uit Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliovaara en Patrick Kaukovalta. Jarkko Nieminen is de teamcaptain.

Haarhuis: ‘Amerika schat ik in als verreweg het sterkste team. Op papier zijn wij denk ik de nummer twee. Maar het is niet zo gemakkelijk om van spelers als Ruusuvuori of Virtanen te winnen. Bovendien zitten wij in een poule met landen waar de dubbels enorm sterk zijn.’

Donderdag 14 september staat een treffen met de Verenigde Staten op het programma. De Amerikanen (geleid door Bob Bryan) zijn op papier het sterkste team met Frances Tiafoe en Tommy Paul als top15-spelers aangevuld met Mackenzie McDonald en de topdubbelaars Rajeev Ram en Austin Krajicek.

De slotdag op zondag staat in het teken van een ontmoeting met Kroatië. Borna Gojo, Dino Prizmic, Ivan Dodig en Mate Pavic zullen kopman Borna Coric door een blessure moeten missen. Captain Vedran Martic zal een vervanger oproepen, maar dat zal niet Marin Cilic zijn, want die kampt ook met blessureleed.

De twee landen die aan het einde van de week op plaats één of twee in de groep eindigen, plaatsen zich voor de knock out finaleronde.

‘Het wordt enorm spannend om ons te kwalificeren. We moeten in ieder geval zorgen dat we de eerste dag van Finland winnen. Ik denk jammer genoeg dat dat in een leeg stadion zal moeten gebeuren. Alleen de wedstrijden van Kroatië zijn uitverkocht’, aldus Haarhuis.

Vorig jaar wist TeamNL zich in Glasgow te kwalificeren voor de kwartfinale en moest toen in Malaga buigen tegen latere finalist Australië. Canada is de huidige titelhouder van de Davis Cup.

De wedstrijden zijn live te volgen via Ziggo Sport en toptennis.tennis.nl

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.