Davis Cup banner

Selectie TeamNL voor groepsfase Davis Cup Finals bekend

Captain Paul Haarhuis heeft vandaag de spelers van het TeamNL Davis Cupteam voor de groepsfase van de Davis Cup Finals bekend gemaakt. Hij neemt Tallon Griekspoor (ATP-25), Botic van de Zandschulp (ATP-47), Gijs Brouwer (ATP-147), Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-36) mee naar Kroatië. De groepswedstrijden in poule D worden gespeeld in Hall Gripe in Split, waar Nederland op dinsdag 12 september aftrapt tegen Finland. Op 14 september speelt TeamNL tegen de Verenigde Staten en op zondag 17 september is de afsluitende wedstrijd tegen gastland Kroatië.

Captain Paul Haarhuis kijkt uit naar de wedstrijden: “Super dat ik met dit team naar de groepsfase van de Finals kan afreizen. De ervaring van vorig jaar in Glasgow en Malaga smaakt naar meer, zowel bij mij als bij de spelers. We hebben laten zien dat we heel goed meedoen op het hoogste mondiale tennisniveau. Tim is nog herstellende van een elleboogoperatie en daarom helaas niet beschikbaar. Gijs maakt zijn debuut in het Davis Cupteam en is een goede aanvulling in het team. Hij heeft de afgelopen Grand Slams goede resultaten behaald en bevestigd dat hij dit niveau aankan. We hebben met sterke singelaars en dubbelspelers een compleet team, maar het wordt een hele klus om bij de eerste 2 in de groep te eindigen. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren. Ik verwacht een spannende strijd en we zullen er alles aan doen om ons weer plaatsen voor de Final 8 in Malaga.”

Onder leiding van Paul Haarhuis won TeamNL in februari in Groningen van Slowakije en plaatste zich daarmee voor de Davis Cup Finals. De groepsfase in september wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Manchester, Valencia en Split. Elke ontmoeting bestaat uit 3 wedstrijden, 2 singles en 1 dubbel. De 2 beste teams van elke groep spelen in de knock-out fase in Malaga, de Davis Cup Final 8. Dit vindt plaats van 21 t/m 26 november 2023.

Speelschema groep D

Dinsdag 12 september              : Nederland - Finland (start 15.00 uur)

Woensdag 13 september          : Kroatië - Verenigde Staten

Donderdag 14 september         : Nederland - Verenigde Staten (start 15.00 uur)

Vrijdag 15 september                : Kroatië - Finland

Zaterdag 16 september             : Verenigde Staten - Finland

Zondag 17 september               : Nederland - Kroatië (start 15.00 uur)

De overige groepen in september zijn:

Groep A (Bologna): Italië, Canada, Zweden en Chili

Groep B (Manchester): Groot-Brittannië, Australië, Frankrijk en Zwitserland

Groep C (Valencia): Spanje, Servië, Tsjechië en Korea

Groep D (Split): Kroatië, Nederland, Verenigde Staten en Finland

Meer informatie over tickets voor de Davis Cup Finals op de website van de KNLTB en Davis Cup.