Merel Hoedt 2

Hoedt wint Amjoy Cup op finaledag vol thrillers

Petje af voor Merel Hoedt. In Eindhoven wist de speelster uit Best de Amjoy Cup op haar naam te schrijven.

In de finale van het met 15.000 dollar gedoteerde ITF-toernooi versloeg ze na ruim 2,5 uur spelen Isis van den Broek in drie sets: 3-6 6-3 6-2.

De 23-jarige Hoedt was als zevende geplaatst. De zes jaar jongere Van den Broek maakte optimaal gebruik van haar geboden wildcard.

Het dubbelspel kende in Eindhoven ook een compleet Nederlandse titelstrijd. Joy de Zeeuw en Sarah van Emst sloegen zich met 6-1 4-6 10-8 langs Van den Broek en Rose Marie Nijkamp.

Het mannentoernooi werd gewonnen door Adrian Oetzbach. De Duitser was in een spannende strijd net iets koelbloediger dan Elmer Moeller uit Denemarken. Via 6-7(5) 7-6(1) 7-6(4) greep hij de titel.

De mannendubbelfinale was ook een ware thriller. De Nederlanders Brian Bozemoj en Stijn Paardekooper overleefden een wedstrijdpunt, maar hadden er zelf negen nodig om de eindstrijd te beslissen. De finale tegen de Duitsers Tim Rühl en Patrick Zahraj eindigde in 6-1 6-7(9) 13-11.

Toernooidirecteur Wim van den Hurk kijkt ondanks het wisselvallige weer terug op een onvergetelijke week: ‘De Amjoy Cup zorgde voor een week vol toptennis. De banen waren van enorm hoge kwaliteit waardoor de wedstrijden zonder al te veel oponthoud doorgang konden vinden. Ik ben blij dat we Nederlandse winnaars kunnen toevoegen aan de erelijst. Deze editie smaakt naar meer!’

Fotografie: Suzanne Dijk