DB 07498

Griekspoor maakt zich in Washington op voor grootste finale uit loopbaan

Tallon Griekspoor gaat zondagavond 23.00 uur Nederlandse tijd zijn derde finale van het seizoen spelen. De Nederlandse nummer één bereikte door een 3-6 6-3 6-2 zege op Taylor Fritz de eindstrijd van het ATP 500-toernooi van Washington.

Nog niet eerder wist Griekspoor door te dringen tot een eindstrijd op een 500-toernooi. In Washington lukte het hem door een andere primeur te bewerkstelligen. Hij versloeg in de persoon van Fritz (ATP-9) voor het eerst een top10-speler.

Begin dit jaar won de 27-jarige Griekspoor in Pune zijn eerste ATP-titel. Op eigen bodem greep hij in juni de macht op Libéma Open door Jordan Thompson in de eindstrijd te verslaan. Beide evenement vielen in de 250-categorie.

In de titelstrijd in Washington treft Griekspoor Daniel Evans. De 33-jarige Brit versloeg Grigor Dimitrov en maakt ook zijn debuut in een finale van een ATP 500-toernooi.

In onderlinge duels leidt Evans met 2-0. Zowel in de Davis Cup als bij het toernooi in Antwerpen won hij vorig jaar in straight sets.

Griekspoor is bezig aan een ijzersterk seizoen. In totaal wist hij al 27 wedstrijden te winnen. Dat zijn er tien meer dan in 2022, terwijl het pas augustus is.

Door het bereiken van de eindstrijd in Washington klimt Griekspoor in ieder geval naar plek 25 op de wereldranglijst. Weet hij de finale te winnen dan stijgt hij door naar de 21ste positie.

De wedstrijd tussen Griekspoor en Evans is live te zien op Ziggo Sport.