Diede de Groot EPC

Goud voor De Groot, Spaargaren en Vink op Europees kampioenschap

Diede de Groot, Ruben Spaargaren en Niels Vink zijn in Rotterdam Europees kampioen rolstoeltennis geworden.

De European Para Championships (EPC) werden dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden. Maar liefst 1500 sporters uit 45 verschillende landen kwamen in de Rotterdam in actie. In de havenstad werden tien Europees Kampioenschappen van tien verschillende sporten gehouden.

De Groot won het goud door in de finale met 6-3 6-1 te winnen van Aniek van Koot, die daardoor met een zilveren medaille naar huis vertrok. Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijk op, waarna de nummer één van de wereld gas gaf en nog maar één game afstond aan Van Koot.

Spaargaren had het in zijn strijd om het goud zwaarder. De mondiale nummer zes trof Martin de la Puente. De Spanjaard staat twee plaatsen hoger op de wereldranglijst, maar het was Spaargaren die zich via 7-5 5-7 6-4 naar het goud sloeg. Maikel Scheffers won het brons.

In de Quads stond ook een geheel Nederlandse finale op het programma. Niels Vink bevestigde zijn status als lijstaanvoerder door het goud te winnen ten koste van Sam Schröder.