Ruben spaargaren (1920x1080)

Tennissen op Schouwburgplein in Rotterdam tijdens European Para Championships

De European Para Championships (EPC) worden dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden. Rotterdam staat als gaststad van 8 tot en met 20 augustus helemaal in het teken van de parasport.

Het internationale multi-sportevenement voor parasporters wordt elke vier jaar in een andere Europese stad georganiseerd. Een zomer voor de Paralympische Spelen kunnen de Europese sporters zich met elkaar meten.

In Rotterdam worden tien Europees Kampioenschappen van tien verschillende sporten gehouden. Maar liefst 1500 sporters uit 45 verschillende landen komen in de havenstad in actie. Naast de Europese titels staat ook plaatsing voor de Paralympische Spelen volgend jaar in Parijs op het spel.

Rotterdam Ahoy is omgetoverd tot de zogenaamde ‘Main Hub’. Op deze indoorlocatie worden meerdere sporten georganiseerd. In de binnenstad worden ‘City Center Courts’ aangelegd, waardoor de parasporten dicht bij inwoners en bezoekers van Rotterdam hun kunsten kunnen vertonen.

Tennis is uiteraard één van de sporten. Van 8 tot en met 10 augustus wordt er gestreden bij TV Victoria. Het finaleweekend van 12 en 13 augustus wordt op een bijzondere locatie gehouden; namelijk het Schouwburgplein. In het centrum van de stad wordt speciaal een baan aangelegd om de wereldtoppers in actie te zien.

Voor Nederland gaan Diede de Groot, Aniek van Koot, Ruben Spaargaren, Maikel Scheffers, Niels Vink en Sam Schröder strijden om de Europese titels in zowel enkel- als dubbelspel.

Meer informatie over de European Para Championships vind je hier.