Thijs (1)

Supertalenten bevestigen deelname Amjoy Cup

Het deelnemersveld voor de tweede editie van de Amjoy Cup is bekend. Op de lijst pronken namen van de grootste talenten ter wereld afgewisseld met meer ervaren profs, die de eerste week van augustus naar het ITF-toernooi in Eindhoven komen.

Bij de mannen maakt Thijs Boogaard gebruik van één van de drie plekken in het hoofdtoernooi die is gereserveerd voor junioren in de top100 van de jeugdwereldranglijst. Boogaard (15) staat te boek als groot talent en maakte dit jaar zijn debuut op het juniorentoernooi van Roland Garros en Wimbledon.

Alec Deckers, die onlangs bij de Dutch Open nog de kwartfinale bereikte, stond vorig jaar ook al op de deelnemerslijst, maar moest zich toen afmelden met een blessure. Dit jaar is hij wel van de partij.

Andere landgenoten die op basis van hun ranking direct zijn toegelaten tot het met 15.000 dollar gedoteerde toernooi zijn Sidane Pontjodikromo, Sander Jong, en Jarno Jans.

Het vrouwentoernooi telt in ieder geval drie Nederlandse namen. Finaliste van vorig jaar Anouck Vrancken Peeters, Merel Hoedt en Bibiane Schoofs staan in het hoofdschema. Sevil Yuldasheva uit Oezbekistan heeft ook een link met Nederland. Ze speelt competitie in Zandvoort en traint bij de gerenommeerde coach Martin van den Brugghen.

Josy Daems (17) houdt goede herinneringen over aan haar optredens in Eindhoven. Ze won in het verleden zowel de Amjoy Cup onder 12 (2018) als onder 14 (2019). Het Duitse talent maakt gebruik van een gereserveerde plek voor junioren.

De verdeling van de wildcards voor zowel het kwalificatie- als het hoofdtoernooi wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het kwalificatietoernooi begint zondag 30 juli. De finales zijn op zaterdag 5 augustus.

De organisatie hoopt op korte termijn het ITF-toernooi door te laten groeien naar een challengertoernooi. Op lange termijn zou dit uiteindelijk een ATP- of WTA-toernooi moeten worden.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je via onderstaande links.
Mannentoernooi.
Vrouwentoernooi.