Aniek van Koot en Diede de Groot (knuffel) Wimbledon

Rollers gaan nu ook gras van Wimbledon op voor hun titeljacht

De tweede week van Wimbledon is bezig en dat betekent dat de rolstoeltennissers en spelers in de Quads beginnen aan hun disciplines.

Diede de Groot, Aniek van Koot, Jiske Griffioen, Ruben Spaargaren, Niels Vink en Sam Schröder zijn de Nederlandse troeven die strijden om de titels.

Vijf keer trad Diede de Groot aan op Wimbledon. Vier keer vertrok ze met de enkelspeltitel in haar koffer. Alleen in 2019 verloor ze een partij.

De nummer één van de wereld begint haar nieuwe titeljacht tegen Kgothatso Montjane. De Zuid-Afrikaanse speelde in 2021 de eindstrijd tegen De Groot.

In een eventuele halve finale kan De Groot het gaan opnemen tegen Aniek van Koot. De Nederlandse nummer drie moet dan wel zien te winnen van de Britse wildcardspeelster Lucy Shuker.

Jiske Griffioen zit in de onderste helft van het schema. De winnares van 2016 treft in de eerste ronde Zhenzhen Zhu uit China.

In het enkelspel bij de mannen komt Ruben Spaargaren de baan op. De nummer vijf van de wereld gaat opvallend genoeg zijn debuut op Wimbledon maken. Dat doet de 24-jarige speler uit Aalsmeer tegen een andere debutant in de persoon van Martin De La Puente uit Spanje.

In de Quads zijn Niels Vink en Sam Schröder de grote favorieten voor een finaleplek.

Eerste reekshoofd Vink staat voor een ontmoeting met lokale held Andy Lapthorne. De als tweede geplaatste Schöder kruist in de openingsronde de degens met de Canadees Robert Shaw.

Speelschema's in zowel enkel- als dubbelspel, planning en uitslagen vind je hier.