Afbeelding van WhatsApp op 2023 07 17 om 09.45.22

Kanepi maakt status bij Amstelveen Women’s Open waar met eindzege

Kaia Kanepi heeft de derde editie van het Amstelveen Women’s Open gewonnen.

In de finale op het centre court van het Nationaal Tennis Centrum was de nummer één van de plaatsingslijst met 6-2 7-6(5) te sterk voor Lola Radivojevic uit Servië.

Kanepi stond in 2012 op de 15de plek van de wereldranglijst en bereikte in haar lange loopbaan op alle Grand Slamtoernooien minimaal één keer de kwartfinale. Op Roland Garros, Wimbledon en de US Open reikte de 38-jarige Estse zelfs twee keer tot de laatste acht.

Onderweg naar de titel van het 60.000 dollartoernooi in Amstelveen versloeg Kanepi in de tweede ronde het jonge Nederlandse talent Isis van den Broek. De toernooizege betekende voor de speelster uit Haapsalu ook een terugkeer in de tophonderd. Ze steeg acht plaatsen op de WTA-ranglijst naar plek 93.

Anouk Koevermans was de beste Nederlandse met een kwartfinaleplaats tegen Brenda Fruhvirtova. Suzan Lamens, Lian Tran en Annelin Bakker strandden net als Van den Broek in de tweede ronde.

Dubbelspel
Noma Noha Akugue en Marie Weckerle wonnen het dubbelspel.

Het Duits/Luxemburgse team rekende in de titelstrijd in straight sets af met Ayla Aksu uit Turkije en de Kroatische Ena Kajevic: 7-5 6-3.