Sfeerfoto 5

Jong heerst in Alkmaar en wint ITF-toernooi

Onze landgenoten presteren goed op eigen bodem. Na de geweldige toernooizege van Tallon Griekspoor in Rosmalen, was het nu de beurt aan Sander Jong om een hoofdprijs in eigen land te pakken.

Toegegeven dat het op een niveau lager is, maar voor Jong betekende de titel van het ITF World Tennis Tour Alkmaar een fraaie opsteker.

In de finale van het met 15.000 dollar gedoteerde toernooi versloeg hij Elmer Moeller uit Denemarken met 6-4 6-3.

Jong was in Alkmaar ongeplaatst, maar onderweg naar de eindzege kwam niemand in de buurt van zelfs setwinst. Al zijn partijen wist de 23-jarige speler in straight sets te winnen. Maximaal vier games per set stond hij elke tegenstander toe.

De eindzege in de Kaasstad betekende de tweede ITF-titel op rij voor Jong. Eerder was bij een soortgelijk evenement in Saarlouis Duitsland ook de beste.

Om het feest in Noord-Holland compleet te maken, legde Jong samen met Ryan Nijboer ook beslag op de dubbeltitel. In de eindstrijd wezen ze Lewie Lane en Stijn Pel met 6-7(2) 6-0 10-8 terug.

Vrouwen
Het enkelspel bij de vrouwen werd gewonnen door Luca Udvardy. De qualifier uit Hongarije was in de finale met 6-1 7-5 te sterk voor eerste reekshoofd Caijsa Wilda Hennemann uit Zweden.

Rose Marie Nijkamp en Isis van den Broek gingen in de finale van het dubbelspel onderuit tegen Tilwith Di Girolami en Chiara Scholl. Het Belgisch/Amerikaanse koppel pakte met 6-2 6-1 de titel.