Jesper de Jong Amersfoort 3

Duitse winnaar Van Mossel Kia Dutch Open; verrassende Nederlandse dubbelfinalisten

Het lijkt bijna een traditie te worden dat de Van Mossel Kia Dutch Open wordt gewonnen door een Nederlander of Duitser. Maximilian Marterer volgde dit jaar Tallon Griekspoor op als winnaar van het challengertoernooi in Amersfoort.

In de finale was het vijfde reekshoofd uit Duitsland met 6-4 6-2 te sterk voor Titouan Droguet. De als achtste geplaatste Fransman wist in de kwartfinale de opmars van Alec Deckers te stoppen. De zoon van Richard Krajicek en Daphne Deckers had een wildcard van toernooidirecteur Tom Nijssen gekregen en hield zich op dit niveau goed staande.

Toernooiwinnaar Marterer was de hele week in uitstekende vorm en bleef in zijn vijf partijen zonder setverlies. De voormalig nummer 45 van de wereld steeg door zijn toernooizege 13 plaatsen naar plek 144.

De Van Mossel Kia Dutch Open wordt sinds 2019 op de banen van tennisvereniging ALTA georganiseerd. De eerste editie werd gewonnen door de Duitser Mats Moraing, waarna Griekspoor twee keer de beste was.

Nederlandse dubbelfinalisten
De titelstrijd in het dubbelspel ging tussen Mats Hermans en Sander Jong aan de ene kant van het net en Manuel Guinard en Gregoire Jacq aan de andere kant.

Het was uiteindelijk het als eerste geplaatste Franse duo dat via 6-4 6-4 er met de hoofdprijs vandoor ging.

Guinard en Jacq wonnen in de halve finale ook al van de Nederlanders Elgin Khoeblal en Daniel Verbeek en in de kwartfinale van Guy den Ouden en Fons van Sambeek.

Alle uitslagen van de Van Mossel Kia Dutch Open vind je hier.