Sophie Ray

Dromen en strijden om de winst op Nationale Junioren Kampioenschappen

Het schema bestaat uit 32 namen. Elke speler op de lijst beschikt over bovenmatig veel talent en droomt van het winnen van de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK).

Als eersten zijn de jongens en meisjes tot en met 12 en 14 jaar op het Tulip Tennis Center in Hilversum aan de beurt.

Wie worden de opvolgers van Farah Janssen, Sophie Ray, Stan Put en Joris Clermonts? Dat is vanaf 31 juli de vraag. Het antwoord volgt als de weergoden meewerken zaterdag 5 augustus en anders een dag later.

Sophie Ray verdedigt de door haar vorig jaar gewonnen nationale titel tot en met 14 jaar. Kampioene tot en met 12 jaar Farah Janssen komt dit jaar in de leeftijdsklasse tot en met 14 jaar in actie. Annesien van Mierlo zal het speelschema aanvoeren, terwijl Fleur de Bresser als nummer drie ook tot de favorieten behoort.

Stan Put die vorig jaar de beste was tot en met 12 jaar gaat dit jaar in de categorie tot en met 14 jaar de strijd met zijn nieuwe leeftijdsgenootjes aan.

De topvier bij de jongens tot en met 14 jaar wordt gevuld door Ivan van Ruiten, Timo van Gils, Wouter Hillegersberg en Samual Hill-Götzhaber. De complete top10 is in Hilversum aanwezig.

Voorafgaand aan het hoofdtoernooi volgen op maandag 31 juli de kwalificaties. Er wordt dan gestreden om vier plekken in het hoofdschema dat dinsdag 1 augustus begint.

Meer informatie, planning en uitslagen voor de leeftijdscategorie√ęn tot en met 12 en 14 jaar vind je hier.

Op maandag 7 augustus start het NJK voor spelers tot en met 16 en 18 jaar.

De toegang tot het Tulip Tennis Center is alle dagen gratis.

Klik hier voor de routebeschrijving.