Amersfoort Challenger Jesper de Jong

Bezoek aan Van Mossel Kia Dutch Open is zeker de moeite waard

Van 16 tot en met 23 juli staat het Van Mossel Kia Dutch Open op de kalender.

In 2002 werd voor de eerste keer het ATP-toernooi in Amersfoort georganiseerd. Gedurende de zes keer dat de Dutch Open in ‘Amo’ plaatvond won Novak Djokovic het evenement eenmaal.

In 2019 keerde het evenement na ruim tien jaar van de kalender te zijn verdwenen terug als ATP Challenger. De Duitser Mats Moriang werd de eerste winnaar in het nieuwe tijdperk.

Door corona lagen in 2020 alle toernooien stil. De laatste twee edities werden een prooi voor Tallon Griekspoor. Vorig jaar liet hij Roberto Carballes Baena in de finale kansloos en in 2021 versloeg hij Botic van de Zandschulp in de titelstrijd.

Dit jaar zal er een nieuwe naam op de beker worden gegraveerd, want Griekspoor is ondertussen uitgegroeid tot een top30-speler en geniet in de eerste week na Wimbledon van zijn vakantie.

Jelle Sels (ATP-166) en Jesper de Jong (ATP-176) zijn de Nederlandse troeven die op basis van hun ranking rechtstreeks zijn toegetreden tot het hoofdschema. Zij zullen middels enkele wildcards gezelschap krijgen van landgenoten.

Vooralsnog staan Max Houkes en Guy den Ouden in het kwalificatietoernooi.

Voor de jeugd zijn er leuke voordelen om het toernooi op tennisvereniging ALTA te bezoeken. Op woensdag en vrijdag krijgt iedereen jonger dan 18 jaar op vertoon van zijn of haar toegangsbewijs een gratis ijsje bij de ijskar.

Donderdag kan er worden gesmuld van pannenkoeken, terwijl er wordt gekeken naar toptennis.

Kortom, een bezoek aan het Van Mossel Kia Dutch Open is zeker de moeite waard.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.