Thiemo De Bakker

Strijd om play-off naar climax in Eredivisie Heren

De strijd om de vier tickets voor de play-off in de Eredivisie Heren gaat naar een climax op de laatste speeldag. Lewabo Huisman Groep en Suthwalda lijken veilig. Nieuwerkerk, Spijkenisse, Leimonias FDJ Advocaten en Naaldwijk staan op slechts één of twee punten los van elkaar.

Naaldwijk – Lewabo Huisman Groep 3-3
De wedstrijden tussen Naaldwijk en Lewabo Huisman Groep werden gedurende de dag onderling verdeeld. Na elke ronde was de uitslag in balans. Namens Naaldwijk wonnen Fons van Sambeek en Jeroen Vanneste hun singles. Thiemo de Bakker en André van der Bijl waren in hun enkelspel namens Lewabo Huisman Groep de sterksten.

Het dubbelduo Sijsling/De Bakker versloeg Van Sambeek/Vanneste en Thijmen Loof en Stijn Pel zorgden voor de gelijke eindstand door het koppel Wauters/Van der Bijl te verslaan.

Suthwalda – Spijkenisse 4-2
Voor het thuispubliek boekte Suthwalda een zege op Spijkenisse. In Zuidwolde werd het verschil in de dubbels gemaakt.

Na de vier singles was de ontmoeting tussen de landskampioen en de bezoekers uit Zuid-Holland nog in balans. Namens Suthwalda versloeg Sander Arends Glenn Smits en rekende Niels Visker af met Thorsten Sollie. Jurriaan Bol en Jannick Lupescu wonnen hun enkelspel tegen respectievelijk Boy Westerhof en Tim van Terheijden.

Het sterke dubbelduo Arends/Westerhof was een maatje te groot voor Smits en Boy Vergeer, waarna Van Terheijden en Visker in drie sets wisten af te rekenen met Bol en Lupescu. Hiermee werd de 4-2 zege veiliggesteld.

Leimonias FDJ Advocaten – Nieuwerkerk 4-2
Het Zuid-Hollandse treffen tussen Leimonias FDJ Advocaten en Nieuwerkerk is in het voordeel van het thuisspelende Leimonias FDJ Advocaten beslecht.

De basis voor de Haagse overwinning werd in het enkelspel gelegd. Javier Barranco Cosano versloeg Guy den Heijer. Roland Stuurman was veel te sterk voor Stephan Fransen en Lennert van der Linden won in drie sets van Nick van der Meer. Peter Torebko zorgde namens Nieuwerkerk voor een punt door zich in drie sets te ontdoen van Zachary Eisinga.

Beide dubbels werden in een matchtiebreak gedeeld. Den Heijer en Torebko waren met 10-8 iets koelbloediger dan Barranco Cosano en Van der Linden. Eisinga en Stuurman waren in een thriller met 7-6 6-7 10-6 net iets beter dan Fransen en Van der Meer, waardoor Leimonias FDJ Advocaten de eindwinst pakte.

Bastion Baselaar – Inquisit Consulting Heerhugowaard 1-5
In de kelder van de Kia Eredivisie Heren was Inquisit Consulting Heerhugowaard op bezoek bij Bastion Baselaar met 5-1 te sterk voor de nummer laatst.

Lukas Gruben wist Bastion Baselaar op het scorebord te krijgen door te winnen van Teun Rozenberg. Dax Donders, Bart de Gier en Jeroen van der Ven wisten hun singles te winnen.

Beide dubbels leverden ook punten op voor de bezoekers uit Noord-Holland.

Bekijk hier alle uitslagen van speelronde 6.

Stand na speelronde 6

Lewabo Huisman Groep 25 punten
Suthwalda 24 punten
Nieuwerkerk 21 punten
Spijkenisse 20 punten
Leimonias FDJ Advocaten 19 punten
Naaldwijk 19 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 14 punten
Bastion Baselaar 2 punten

Programma speelronde 7

Nieuwerkerk – Inquisit Consulting Heerhugowaard
Bastion Baselaar – Leimonias FDJ Advocaten
Spijkenisse – Lewabo Huisman Groep
Suthwalda - Naaldwijk