O9A8746

Spanning om play-off tickets neemt toe in Eredivisie Heren

De Eredivisie Heren is na speelronde vier over de helft van de reguliere competitie. Suthwalda en Lewabo Huisman Groep bezetten de bovenste plekken, terwijl de strijd om de derde en vierde play-off plaats is losgebarsten.

Suthwalda - Leimonias FDJ Advocaten 4-2
In Zuidwolde had de jonge Abel Forger met twee punten een belangrijk aandeel in de 4-2 overwinning van Suthwalda op Leimonias FDJ Advocaten. Drie winstpunten werden voor Sutwalda in de singles behaald. Boy Westerhof, Tim van Terheijden en Forger wonnen. Jarno Jans moest tegen Max Houkes de strijd na vijf verloren games staken, waardoor de bezoekers uit Den Haag een punt cadeau kregen.

Beide dubbels vielen een andere kant op. De 3-1 tussenstand werd daardoor een 4-2 thuiszege voor Suthwalda, dat soeverein met vier overwinningen bovenaan in de competitie staat.

Lewabo Huisman Groep – Inquisit Consulting Heerhugowaard 5-1
Lewabo Huisman Groep blijft door de ruime zege op Inquisit Consulting Heerhugowaard in het spoor van Suthwalda. Al moet gezegd dat de bezoekers uit Heerhugowaard de pech hadden dat Bart de Gier in zijn partij tegen Thijs Boogaard bij 3-0 de handdoek moest werpen en voor het dubbelspel met Teun Rozenberg verstek moest laten gaan.

De ervaren Igor Sijsling had drie sets nodig om zich te ontdoen van Rozenberg. Stefan Wauters versloeg Jeroen van der Ven en Jake Mak zorgde voor het enige punt voor de bezoekers door Remko de Rijke te verslaan. Andre van der Bijl en Boogaard wonnen het dubbelspel van Mak/Van der Ven, waardoor de 5-1 eindstand een feit was.

Spijkenisse – Nieuwerkerk 3-3
Volop spanning bij de ontmoeting tussen Spijkenisse en Nieuwerkerk. De bezoekers namen na de singles een 3-1 voorsprong. Jeroen Camfermann was in straight sets te sterk voor Boy Vergeer, maar de overige individuele disciplines werden in een derde set beslist. Namens Nieuwerkerk was Peter Torebko in de tiebreak van de beslissende set net iets beter dan Jurriaan Bol, terwijl Alban Meufels terugkwam van een set achterstand tegen Glenn Smits. Thuisspeler Jannick Lupescu ontdeed zich in drie sets van Nick van der Meer.

Beide dubbels werden een prooi voor Spijkenisse, waardoor de thuisploeg er nog een gelijkspel uit wist te slepen.

Naaldwijk – Bastion Baselaar 5-1
Ondanks dat Naaldwijk ruim won van Bastion Baselaar hadden de bezoekers uit Brabant toch iets te vieren. Het eerste punt in deze competitie werd door Hendrik Jan Davids binnengesleept. Hij versloeg Jay Zwinkels met 6-4 6-1.

Christopher Heyman, Stijn Pel en Jing Long Weng kenden geen problemen met respectievelijk Phillipe Drouen, Roeland van der Vorst en Mats Davids. Beide dubbels leverden ook winstpunten voor Naaldwijk op.

Bekijk hier alle uitslagen.

Speelronde 5 zondag 14 mei
Nieuwerkerk – Bastion Baselaar
Lewabo Huisman Groep – Suthwalda
Inquisit Consulting Heerhugowaard – Leimonias FDJ Advocaten
Spijkenisse – Naaldwijk

Stand na speelronde 4
Suthwalda 19 punten
Lewabo Huisman Groep 17 punten
Spijkenisse 14 punten
Naaldwijk 14 punten
Nieuwerkerk 13 punten
Leimonias FDJ Advocaten 11 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 7 punten
Bastion Baselaar 1 punt