Z9A7711

Play-offtickets verdeeld na ongekend spannende Eredivisie Heren competitie

De vier teams die komend weekeinde in de play-offs gaan strijden om de landstitel van de Eredivisie Heren zijn bekend. Lewabo Huisman Groep, Suthwalda, Leimonias FDJ Advocaten of Nieuwerkerk kroont zich op 11 juni als kampioen van Nederland.

Ongekend spannend was het op de laatste reguliere speeldag in de hoogste klasse van het mannentennis. Lewabo Huisman Groep en Suthwalda leken redelijk zeker van een ticket voor het finaleweekend op het park van regerend kampioen Suthwalda.

Zowel de nummer één als nummer twee ging echter op de laatste speeldag onderuit, waardoor de spanning om de laatste twee plaatsen voor de play-offs ongekend spannend werd.

Op bezoek in Spijkenisse moest Lewabo Huisman Groep een 4-2 nederlaag slikken. Alleen Igor Sijsling en Thiemo de Bakker wisten hun singles te winnen. Jannick Lupescu en Boy Vergeer wonnen hun enkelspel voor Spijkenisse net als beide dubbels. De stunt bleek echter net niet genoeg.

Naaldwijk was verrassend Suthwalda in eigen huis de baas. Het werd maar liefst 5-1 voor de bezoekers uit Zuid-Holland. De basis voor de ruime zege werd in het enkelspel gelegd. Stijn Pel, Thijmen Loof, Pieter de Lange en Mauro Marzolla wonnen hun singles. De dubbels leverde een punt voor beide teams op. Ondanks de ruime zege van Naaldwijk op de landskampioen was het ook voor hen net niet voldoende om het laatste play-offticket te grijpen.

Waar twee vechten om één been gaat de derde er mee heen. In dit geval bleek Nieuwerkerk de lachende derde te zijn. Ondanks het gelijke spel tegen Inquisit Consulting Heerhugowaard waren de drie punten voldoende om op gelijke hoogte met Spijkenisse en Naaldwijk te komen. Alle drie de clubs eindigde met 24 punten, maar Nieuwerkerk had onderling het beste resultaat waardoor het als vierde eindigde.

Op bezoek bij het lager geklasseerde Bastion Baselaar pakte Leimonias FDJ Advocaten de volle buit. Zachary Eisinga, Roland Stuurman, Lennert van der Linden en Timo de Visser bleven zowel in singles als dubbel ongeslagen.

De maximale zes punten betekende dat Leimonias klom naar de derde stek en daarmee een plaats in het finaleweekend veiligstelde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Eindstand
Lewabo Huisman Groep 27 punten
Suthwalda 25 punten
Leimonias FDJ Advocaten 25 punten
Nieuwerkerk 24 punten
-------------------------------------------
Spijkenisse 24 punten
Naaldwijk 24 punten
Inquisit Consulting Heerhugowaard 17 punten
Bastion Baselaar 2 punten

Play-offs 10 en 11 juni op het park van Suthwalda. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en de toegang is gratis.