DB 02792

Oranje succes op World Team Cup in Portugal

TeamNL heeft op de BNP Paribas World Team Cup aangetoond aan de top van het rolstoeltennis te staan. Het vrouwenteam en de quads behaalden in Portugal de wereldtitel. De Nederlandse mannen werden tweede en de jongens bereikten de halve finale.

Diede de Groot en Jiske Griffioen zorgden in het dubbelspel voor het beslissende punt tegen wereldkampioen Japan. Na de singles was de stand nog gelijk. De Groot versloeg Yui Kamiji, terwijl Griffioen in drie sets moest buigen voor Momoko Ohtani.

De Nederlandse vrouwen werden zodoende voor de 22ste keer de beste van de wereld.

De mannenploeg moest in de finale zijn meerdere erkennen in Groot-Brittannië. Gorden Reid en Alfie Hewett waren in de singles te sterk voor Tom Egberink en Ruben Spaargaren. Het dubbelspel werd niet meer gespeeld. TeamNL was drie keer op rij de beste van de wereld, maar moest nu genoegen nemen met het zilver.

Het Nederlandse Quad team was oppermachtig. Niels Vink en Sam Schröder verloren geen enkele wedstrijd. In de finale tegen Israël kende het tweetal ook geen problemen. Beide singles werden overtuigend gewonnen, waardoor de derde wereldtitel op rij binnen was.

De toekomst van het rolstoeltennis kwam ook in Portugal in actie. Het jongensteam moest in de halve finale buigen voor de Verenigde Staten. Ivar van Rijt won zijn enkelspel tegen Charlie Cooper. Xavier Donker verloor in drie sets van Tomas Majestic, waardoor het dubbelspel de beslissing moest brengen. Hierin waren Cooper en Majestic te sterk.

Meer informatie over de World Team Cup vind je hier.