Winst Kia Eredivisie Heren

Leimonias FDJ Advocaten winnaars Eredivisie Heren 2023

Leimonias FDJ Advocaten heeft in 2023 de Eredivisie Heren gewonnen door in de finale met 5-1 te winnen van Suthwalda. De Haagse club werd hierdoor bij zowel gemengd als heren de landskampioen, wat betekent dat ze dit jaar beide play-offs op hun park mogen organiseren.

Het finaleweekend van de Eredivisie Heren werd gespeeld bij de kampioen van 2022 Suthwalda. De thuisclub bereikte de finale door op zaterdag met 4-2 te winnen van Nieuwerkerk. Leimonias FDJ Advocaten versloeg op het goed gevulde park in Zuidwolde in de halve finale Lewabo Huisman Groep met 3-1.

In tropische sferen en met volle tribunes ging de finaledag van start. Na twee singles was de stand in de finale gelijk. Roland Stuurman was namens Leimonias FDJ Advocaten met 6-1 6-1 een maatje te groot voor Tim van Terheijden. Sem Verbeek bracht Suthwalda langszij door in drie sets te winnen van Zachary Eisinga: 3-6 6-3 6-3.

Eerste heer van Suthwalda Jarno Jans moest door een blessure zijn partij tegen Max Houkes opgeven, waarna Michiel de Krom Leimonias FDJ Advocaten op een 3-1 voorsprong zette door Niels Visker in een thriller te verslaan: 6-7 6-3 7-6.

Leimonias FDJ Advocaten had vervolgens nog maar 3 games nodig om kampioen te worden, waardoor Suthwalda besloot de dubbels op te geven. Daarmee werd de eindstand 5-1 in het voordeel van Leimonias FDJ Advocaten.

Meer informatie over de Kia Eredivisie Heren vind je hier.