WhatsApp Image 2022 06 07 at 2.29.03 PM

Interessante loting Nederlanders op Wimbledon

Traditie is een groot goed op Wimbledon. Spelers in het wit en de loting ouderwets handmatig nummertjes trekken uit een fluwelen zak zijn enkele voorbeelden waar de Britten graag aan vast houden. Diezelfde loting heeft voor de Nederlandse spelers tegenstand met mogelijkheden opgeleverd. Een overzicht.

Botic van de Zandschulp – Feliciano Lopez
Voor de eerste keer is Botic van de Zandschulp direct toegelaten tot het hoofdtoernooi en meteen ook als 21ste geplaatst. In de openingsronde treft hij de linkshandige Feliciano Lopez.

De 40-jarige Spanjaard begint aan zijn twintigste Wimbledon. Drie keer reikte hij tot de kwartfinale. De eerste keer in 2005 toen Van de Zandschulp net zijn tiende verjaardag thuis in Veenendaal had gevierd. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de Nederlandse nummer één en de voormalig nummer 12 van de wereld.

Tallon Griekspoor – Fabio Fognini
Net als Van de Zandschulp treft Tallon Griekspoor in de eerste ronde een ervaren klant in de persoon van Fabio Fognini. De 35-jarige Italiaan wist bij zijn laatste vier optredens op het heilige gras in Londen de derde ronde te halen. De voormalig nummer 9 van de wereld is afgezakt naar plek 62.

Eerder dit jaar op de Australian Open wist Griekspoor in straight sets te winnen van Fognini.

Tim van Rijthoven – Federico Delbonis
Na zijn spectaculaire winst van Libéma Open gaf de organisatie van Wimbledon een wildcard aan Tim van Rijthoven. De Brabander gaat op deze manier zijn debuut op de All England Lawn Tennis and Croquet Club maken.

 Eén ding heeft de 25-jarige Brabander gemeen met zijn zes jaar oudere tegenstander in de openingsronde. Zowel Federico Delbonis als Van Rijthoven moet nog een wedstrijd winnend zien af te sluiten in het hoofdtoernooi. De linkshandige Argentijn heeft echter al zes keer de kans gehad, maar verloor telkens in de eerste ronde.

Arantxa Rus – Catherine Harrison
Het heeft de laatste jaren niet meegezeten met de loting voor Arantxa Rus bij de Grand Slamtoernooien. Ditmaal lijken de kaarten goed geschud te zijn voor de enige Nederlandse deelneemster in het vrouwenenkelspel.

Catherine Harrison is geen hoogvlieger, maar de Amerikaanse sloeg zich wel door de kwalificaties heen. Dat betekent dat ze al drie wedstrijden op gras heeft gewonnen. Dit deed de 28-jarige nummer 264 van de wereld overigens zonder een set in te leveren.

Dubbelspel
Ook in het dubbelspel komen er volop landgenoten in actie. Zo is Wesley Koolhof samen met zijn Britse partner Neal Skupski als derde geplaatst. Jean-Julien Rojer vormt samen met Marcelo Arevalo het als vierde geplaatste duo.

Bekijk hier het speelschema van het mannendubbelspel. Klik hier voor het vrouwendubbelspel.

Wimbledon start maandag 27 juni. Meer informatie uitslagen en planning vind je hier.

De wedstrijden worden uitgezonden door Eurosport, ZiggoSport en de Eurosport Player.