Lewabo Stefan Wauters

Spannend gevecht om laatste ticket play-offs gewonnen door Lewabo Huisman Groep

Op de valreep heeft Lewabo Huisman Groep de play-offs in eigen huis weten te bereiken. In een rechtstreekse confrontatie met de concurrent voor het laatste ticket werd Life & Finance Spijkenisse met de benodigde 5-1 verslagen.

Lewabo Huisman Groep – Life & Finance Spijkenisse 5-1
De spanning in Beneden Leeuwen was om te snijden. Lang zag het er naar uit dat de gastheer van de play-offs het finaleweekend moest organiseren zonder de eigen Lewabo Lions. Maar op de laatste speeldag kwam het toch nog goed voor Lewabo Huisman Groep.

De missie was duidelijk; er moest minimaal met 5-1 worden gewonnen van Life & Finance Spijkenisse. Stefan Wauters en Thijs Boogaard brachten de thuisploeg de eerste twee punten. Wauters rekende af met Boy Vergeer en Boogaard zag Stefan Weeda na de openingsgame van de derde set opgeven.

Igor Sijsling was vervolgens Thorsten Sollie in drie sets de baas. Seppe Cuypers had geen moeite met Glenn Smits. Doordat het 4-0 stond na de enkelspelen hoefde Lewabo Huisman Groep nog maar één van de twee dubbels te winnen. Life & Finance Spijkenisse had beide winstpunten in het dubbelspel nodig voor een plek in de play-offs.

Het eerste dubbelspel leverde winst op voor Life & Finance Spijkenisse. Smits en Sollie waren in twee sets te sterk voor Wauters en Cuypers.

De openingsset in het tweede dubbelspel werd met 7-5 gewonnen door Life & Finance Spijkenisse. Sijsling en Boogaard kwamen sterk terug en wonnen de tweede set met 6-4, waardoor een matchtiebreak de beslissing moest brengen. Het waren Sijsling en Boogaard die het koelst bleven en voor het thuispubliek de zege met 10-2 en daarmee de play-offs veilig stelden.

Sportverlichting.com Suthwalda, Leimonias FDJ Advocaten en Nieuwerkerk waren al zo goed als geplaatst voor de play-offs. Koploper Sportverlichting.com Suthwalda won met 5-1 van het gedegradeerde MET Hotel Badhoevedorp. Leimonias FDJ Advocaten pakte de maximale score tegen de andere degradant Muller Bouw de Pettelaer.

Nieuwerkerk ging op bezoek bij Inquisit consulting Heerhugowaard met 4-2 onderuit, maar dat had geen consequenties.

De play-offs staan gepland op 11 en 12 juni op de banen van Tennisvereniging Lewabo.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 7.

Eindstand reguliere competitie
Sportverlichting.com Suthwalda 31 punten
Leimonias FDJ Advocaten 27 punten
Nieuwerkerk 24 punten
Lewabo Huisman Groep 23 punten
Life & Finance Spijkenisse 23 punten
Inquisit consulting Heerhugowaard 19 punten
Muller Bouw de Pettelaer 15 punten
MET Hotel Badhoevedorp 6 punten