HK220304 357

Eerste ATP-finale voor Van de Zandschulp

Het ATP 250-toernooi in München kent een debutant in de finale. Zijn naam: Botic van de Zandschulp. De nummer één van Nederland was met 2-6 7-6(4) 6-4 te sterk voor Miomir Kecmanovic.

Van de Zandschulp is bij de BMW Open als achtste ingeschaald. Zijn Servische tegenstander was het zevende reekshoofd. Een ronde eerder rekende de Veenendaler al af met nummer twee van de plaatsing Casper Ruud.

De eindstrijd in München betekent de eerste titelstrijd op het hoogste niveau voor de 26-jarige Van de Zandschulp. Zijn tegenstander in de finale komt uit het duel tussen Oscar Otte en wildcardspeler Holger Rune.

Vorige week bereikte Van de Zandschulp plaats veertig op de wereldranglijst. Dat was zijn hoogste positie tot nu toe, maar hij zal door het succes in Duitsland komende week zijn persoonlijk record aanscherpen.