Davis cup juichende fans (3)

Vijf vragen (en antwoorden) over Davis Cupduel Nederland - Canada

TeamNL komt vanaf vrijdag in actie. Oranje neemt het dan op tegen Canada in de Qualifiers ronde van de Davis Cup. Captain Paul Haarhuis selecteerde Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Robin Haase, Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Canada mist sterspelers Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov.

Vijf vragen en antwoorden over dit belangrijke duel.

Wat is de locatie?
Eindelijk mogen de tribunes weer volledig worden gevuld met tennisfans. De aangelegde gravelbaan op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zal dan ook worden omringd door in oranje uitgedoste tennisfans. Na vijf jaar speelt TeamNL weer een Davis Cupduel op eigen bodem.

Wat staat er op het spel?
Door de overwinning in en tegen Uruguay plaatste TeamNL zich voor deze Qualifers ronde. In totaal strijden op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart 24 landen om 12 plekken in de Davis Cup Finals. Finalisten van vorig jaar de Russische Tennis Federatie en Kroatië hebben zich samen met wildcardlanden Servië en Groot-Brittannië al geplaatst voor de eindronde.

In september spelen zodoende in totaal 16 landen verdeeld over vier nog aan te wijzen steden in vier poules. De nummers één en twee uit elke poule plaatst zich vervolgens voor de kwartfinale, die in november op één locatie plaatsvinden.

De verliezer van de komende confrontatie speelt in september een duel in Wereldgroep I voor een plek in de Qualifiers 2023.

Tegen wie neemt Oranje het op?
Zoals genoemd kan Canada niet beschikken over ABN AMRO WTT winnaar Auger-Aliassime en Shapovalov. Zowel de nummer 9 als 13 van de wereld heeft zich niet beschikbaar gesteld. De bezoekers komen dan ook met louter spelers buiten de top200 van de  mondiale ranglijst. Brayden Schnur, Steven Diez, Peter Polansky en Alexis Galarneau zijn door captain Frank Dancevic geselecteerd. Wie van hen gaan spelen wordt donderdagochtend bekendgemaakt.

Nederland en Canada stonden vier keer eerder tegenover elkaar. Eén keer wisten ‘wij’ te winnen. In Maastricht werd 18 jaar geleden op gravel met 4-1 gewonnen. In 1969, 1990 en 2018 waren de Canadezen te sterk.

Waar is het duel te volgen?
Uiteraard via deze site, maar ook op televisie. Ziggo Sport doet live verslag van alle wedstrijden. Vrijdag worden vanaf 14.00 uur twee enkelspelwedstrijden gespeeld. Zaterdag staat vanaf 13.00 uur een dubbelspel- en twee enkelspelpartijen op het menu. Het land dat drie wedstrijden wint heeft de ontmoeting gewonnen.

Zijn er nog kaarten beschikbaar?
Wil je toptennis van dichtbij zien en onze Nederlandse jongens aanmoedigen dan is er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie en bestellen van tickets.

Voor toegang heb je geen CTB of testbewijs nodig. Er is geen verplichting om een mondkapje te dragen. Ook de 1,5 meter afstand is niet meer verplicht.