Egberink 02572

Zilver voor Egberink; goud voor De Groot/Van Koot op slotdag

Tom Egberink kende een geweldige Paralympische Spelen, maar moest het goud in het enkelspel laten aan topfavoriet Shingo Kunieda. De finale werd met 6-1 6-2 gewonnen door de Japanse nummer één van de wereld.

Egberink was in Tokio als achtste geplaatst en rekende in de halve finale knap af met nummer twee Alfie Hewett. In de strijd om het goud bleek Kunieda een maatje te groot.

Toch kan Egberink trots terugkeren naar Nederland, want naast de zilveren medaille in het enkelspel wist hij ook een bronzen plak in het dubbelspel samen met Maikel Scheffers te grijpen.

Goud
Op de laatste sportdag van Tokyo 2020 werd er door Nederland ook nog een gouden medaille veroverd. Diede de Groot, die eerder ook al goud in het enkelspel won, en Aniek van Koot waren de beste in het dubbelspel.

Het als eerste geplaatste duo versloeg de Britse speelsters Lucy Shuker en Jordanne Whiley met 6-0 6-1. Het brons ging naar het Japanse koppel Kamiji/Ohtani.

Sam Schröder voegde een zilveren plak toe aan zijn medailleoogst. In de finale van de Quads was de Australier Dylan Alcott hem met 7-6(2) 6-1 de baas.

In de finale van het dubbelspel wist Schröder op donderdag samen met Niels Vink wel te winnen van Alcott, die een koppel vormde met Heath Davidson.

Foto: Mathilde Dusol/ Jurjen Engelsman