HK201217 0577

Leimonias FDJ Advocaten pakt maximale score en koppositie

Na de tweede speeldag in de KIA Eredivisie Gemengd heeft Leimonias FDJ Advocaten de koppositie ingenomen. De club uit Den Haag pakte tegen Berkenrode de maximale zes punten.

Leimonias FDJ Advocaten - Berkenrode 6-0
Alle wedstrijden tussen Leimonias FDJ Advocaten en Berkenrode werden in twee sets beslist. Marie Benoit en Valentyna Ivakhnenko waren in de singles veel te sterk voor Anouk Koevermans en Dilara Okur. Ryan Nijboer versloeg vervolgens Yannick Verwater met 6-3 6-3 en Bart Stevens zette Arthur van der Kooij met exact dezelfde cijfers aan de kant.
In het dubbelspel kwam Berkenrode er ook niet aan te pas, waardoor Leimonias FDJ Advocaten de volle buit pakte.

Naaldwijk - Schoonderbeek Bouw ALTA 4-2
Net als op de openingsdag wist Naaldwijk te winnen. Na regerend landskampioen Lexence Zandvoort met 4-2 te hebben verslagen was het nu de beurt aan Schoonderbeek Bouw ALTA met twee punten naar huis te sturen.
De Belgische Ysaline Bonaventure wees Bibiane Schoofs in drie sets terug en Eva Vedder was in het tweede vrouwenenkelspel te sterk voor Raluca Serban. Igor Sijsling boekte het eerste punt voor de bezoekers uit Amersfoort door Gijs Brouwer met 6-2 6-3 te verslaan. Jeroen Vanneste bracht de marge weer op twee punten door Alban Meuffels opzij te zetten.
De dubbels werden verdeeld. Bonaventure en Vedder waren veel te sterk voor het duo Schoofs/Kruijer. Het mannendubbelspel kende meer spanning. Sijsling met Nick van der Meer aan zijn zijde bleef ongeslagen. Het duo van Schoonderbeek Bouw ALTA had er wel een matchtiebreak voor nodig. Die wonnen zij met 10-8 tegen Brouwer en Boy Westerhof.

Ecobit Software Rapiditas – Lexence Zandvoort 4-2
Het duel tussen Ecobit Software en Lexence Zandvoort werd al op vrijdag gespeeld. In verband met de Dutch Grand Prix Formule 1. In Nijmegen won de thuisclub met 4-2 van de laatste kampioen in de Eredivisie Gemengd.

Bekijk hier alle uitslagen.

Stand na twee speelrondes
Leimonias FDJ Advocaten 10 punten
Ecobit Software Rapiditas 8 punten
Naaldwijk 8 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 4 punten
Lexence Zandvoort 4 punten
Berkenrode 2 punten

Speelronde 3 dinsdag 7 september
Schoonderbeek Bouw ALTA - Lexence Zandvoort
Ecobit Software Rapiditas - Leimonias FDJ Advocaten
Naaldwijk - Berkenrode