HK200930 017 (1)

Schuurs voor tweede keer naar dubbelfinale in Doha

Demi Schuurs heeft de eindstrijd bereikt van het WTA 500-toernooi van Doha. In de hoofdstad van Qatar versloeg ze samen met Nicole Melichar voormalig nummer één van de wereld Sania Mirza en Andreja Klepac in drie sets: 7-5 2-6 10-5.

Schuurs en haar Amerikaanse dubbelpartner zijn bij het sterk bezette hardcourttoernooi als tweede geplaatst. Tegen Mirza, die dit jaar na ruim drie jaar haar rentree op de tour maakte, en Klepac wonnen Schuurs en Melichar exact één punt meer (64 om 63).

Op herhaling
In 2019 speelde de 27-jarige Schuurs ook de finale in Doha. Twee jaar geleden moest ze samen met Anna-Lena Groenefeld haar meerdere erkennen in de zusjes Chan. Om dit jaar wel met de hoofdprijs naar huis te keren dient de Limburgse dubbelspecialiste af te rekenen met Monica Niculescu en Jelena Ostapenko of Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Het Tsjechische koppel is als eerste geplaatst en versloeg in de kwartfinale Kiki Bertens en Lesley Pattinama-Kerkhove.

Bertens maakt eerder in de week haar rentree in het enkelspel. In oktober vorig jaar liet Bertens zich aan haar achillespees opereren. In de openingsronde was Jelena Ostapenko nog een maatje te groot.