HK201216 217

Botic tussen wereldsterren in Rotterdam Ahoy

Het 48ste ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 1 tot met 7 maart wordt gehouden, gaat minimaal twee records breken. Op de eerste plaats kent het ATP 500-toernooi het sterkste deelnemersveld ooit. Het tweede record betreft het toeschouwersaantal. Nooit meer zullen zo weinig mensen op de tribunes plaatsnemen.

Rafael Nadal (#2), Daniil Medvedev (#3), Stefanos Tsitsipas (#6), Alexander Zverev (#7) en Andrey Rublev (#8) zijn de deelnemers uit de top10 van de wereldranglijst. Al deze spelers azen op hun eerste titel in Rotterdam. Wel speelde Nadal, twintigvoudig Grand Slamkampioen, in 2009 de finale tegen Andy Murray. De Schot is dit jaar ook weer van de partij.

Net buiten de mondiale top10, maar wel bij ’s wereld beste twintig spelers behoren Denis Shapovalov (#11), tweevoudig titelverdediger Gaël Monfils (#12), Roberto Bautista Agut (#13), Milos Raonic (#14), David Goffin (15), finalist van vorig jaar Felix Auger-Aliassime (#19) en oud-winnaar Stan Wawrinka (#20).

Jannik Sinner (#34) had aanvankelijk een wildcard nodig om in dit duizelingwekkende deelnemersveld een plaatsje te bemachtigen. Door enkele afzeggingen schoof de 19-jarige Italiaan door naar het hoofdtoernooi en wordt de vrijgekomen wildcard gegeven aan Botic van de Zandschulp, die zijn debuut gaat maken.

Van de Zandschulp verkeert in de vorm van zijn leven. De 25-jarige Veenendaler maakte in Australië zowel zijn debuut op de ATP Tour als een week later bij het Grand Slamtoernooi. De hardhitter baarde opzien en kweekte ontzag door bij het ATP-toernooi in Melbourne de kwartfinale te bereiken. Bij de Australian Open was supertalent Carlos Alcaraz in de openingsronde een maatje te groot.

Dubbelspel
In het dubbelspel vormen Robin Haase en Matwé Middelkoop een geheel Nederlands duo. Jean-Julien Rojer komt samen met de Braziliaanse topper Marcelo Melo de baan op.

Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut verdedigen hun titel.

Omdat er geen fans op de tribunes mogen plaatsnemen hoopt toernooidirecteur Richard Krajicek op een kijkcijferrecord. Alle wedstrijden van het centre court en baan 1 zijn via een livestream op de toernooisite te volgen.

Op televisie zendt ZiggoSport alle partijen vanaf het centre court uit. Dit doet de sportzender zowel op het speciale tenniskanaal als voor Ziggo klanten op het open kanaal.

De loting voor het speelschema is vrijdagavond.

Meer informatie over het ABN AMRO World Tennis Tournament vind je hier.