Bertens Virtueel De Baan Op In Madrid

Bertens virtueel de baan op in Madrid

Kiki Bertens betreedt deze week het centre court van het Caja Magica in Madrid. Vanuit huis wel te verstaan.

Vorig jaar vierde ze in de Spaanse hoofdstad haar grootste toernooizege uit haar loopbaan tot nu toe. Dit jaar doet ze mee aan de eerste Mutua Madrid Open Virtual Pro.  In de online videogame Tennis World Tour is Bertens één van de 32 spelers die deze week het racket hebben geruild voor een gaming console.

Het stadion en de gravelbaan van Manolo Santana Stadium zijn tot in de details nagemaakt.

Loting heeft bepaald dat Bertens samen met Angelique Kerber, Donna Vekic en Eugenie Bouchard in Groep 4 van het vrouwentoernooi is ingedeeld. De groepswinnaars en nummers twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

De organisatie heeft 150.000 euro beschikbaar gesteld voor de toernooiwinnaar, die het geld vervolgens mag verdelen onder spelers die in financiële nood zijn gekomen door de uitbraak van het coronavirus. Een extra 50.000 euro wordt aan een goed doel gedoneerd.

Bertens maakt maandagavond in haar eerste wedstrijd tegen Kerber een sterke indruk door de Duitse in slechts vier minuten met 3-0 te verslaan. Op dag twee staan Bouchard en Vekic tegenover Bertens.

De wedstrijden zijn live te volgen via het Facebook kanaal van de Mutua Madrid Open.

Meer informatie, loting en planning kun je hier bekijken.