Koolhof Mektic

Loting ATP Finals: Koolhof en Mektic omringd door Grand Slamkampioenen

Wesley Koolhof en Nikola Mektic zijn bij de Nitto ATP Finals als vijfde geplaatst en ingedeeld in de groep die de naam draagt van Mike Bryan. Het Nederlands/Kroatische duo neemt het in de poulefase op tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury, Kevin Krawietz en Andreas Mies, Lukasz Kubot en Marcelo Melo.

Koolhof en Mektic reikten dit jaar tot de eindstrijd van de US Open. Dit is hun beste resultaat bij een Grand Slamtoernooi sinds ze eind 2019 een samenwerking startte. De andere dubbelduo's in de groep hebben ten minste één major-titel op hun palmares staan.

De als tweede geplaatsten Salisbury en Ram zijn de huidige Australian Openkampioenen en de Duitsers Krawietz en Mies (3) verdedigden dit jaar met succes hun Roland Garrostitel. Kubot en Melo (8) waren in 2017 de beste op Wimbledon.

De teams die na de groepswedstrijden op plek één en twee in de poule eindigen plaatsen zich voor de halve finales van het eindejaarstoernooi in de Londense O2 Arena. Zondag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) openen Koolhof en Mektic die missie tegen Krawietz en Mies.

Deze wedstrijd is live te zien op FOX Sports.

Bob Bryan
De andere groep, vernoemd naar Bob Bryan, bestaat uit de koppels Pavic/Soares, Granollers/Zeballos, Peers/Venus en Melzer/Roger-Vasselin.

Dat de poules van de ATP Finals de naam dragen van de Bryan Brothers is een eerbetoon aan de iconische tweelingbroers. Bob en Mike Bryan namen dit jaar afscheid van de tour. Als duo namen ze 15 keer deel aan de ATP Finals. Vier keer wonnen ze gezamenlijk de titel. Mike Bryan won in 2018 ook aan de zijde van Jack Sock.

Meer informatie over de Nitto ATP Finals vind je hier.