Wie Speelt Waar Het Is Weer Kiki Tijd 3

Wie speelt waar? Mannen weer aan de slag in Praag

Week 34 is een spannende week voor de tennissers. Niet alleen omdat in Tsjechiƫ en Italiƫ weer toernooien worden georganiseerd, maar ook omdat een groot deel van de spelers naar de Verenigde Staten reist voor de veelbesproken toernooien, waaronder de US Open, in New York.

Hoe de voorbereiding op de US Open zich gaat ontwikkelen en het gevreesde coronavirus zich houdt, weten we de komende dagen. Wat we nu weten is dat Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hun seizoen hebben hervat in Praag.

Het challengertoernooi in de Tsjechische hoofdstad startte zaterdag al en dat leverde een winstpartij op voor Griekspoor. Hij versloeg Andrey Kuzentsov in de openingsronde in twee tiebreaks en treft in de tweede ronde de Belg Kimmer Coppejans.

Van de Zandschulp redde het op de eerste dag niet tegen Jonas Forejtek. De met een wildcard toegelaten Tsjech was in drie sets te sterk: 6-4 2-6 6-4.

Robin Haase bleef ook steken in de eerste ronde. De mondiale nummer 170 moest op zondag met 6-4 6-2 buigen voor de Rus Aslan Karatsev: 6-4 6-2.

Opvallende naam bij de I. CLTK Prague Open 2020 is die van Stan Wawrinka. De drievoudig Grand Slamkampioen is als eerste geplaatst bij deze challenger.

Dubbelspel
In het dubbelspel zijn Haase en zijn Indiase partner Divij Sharan als eerste geplaatst. Het duo treft het Tsjechische wildcardkoppel Forejtek/Vrbensky.

Bij winst bestaat er een kans op een Nederlands onderonsje in de tweede ronde. Dan moeten Sander Arends en David Pel wel zien af te rekenen met een ander Tsjechisch wildardduo.

De Nationale Kampioenen in het dubbelspel treffen namelijk thuisspelers Jiri Lehecka en Tomas Machac.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

Een livestream vind je hier.

Rolstoeltennis
Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen vindt deze week de NK Rolstoeltennis plaats. Grote namen als Diede de Groot, Marjolein Buis, Jiske Griffioen, Tom Egberink en Ruben Spaargaren strijden om de nationale titels.

Lees hier de voorbeschouwing op de NK Rolstoeltennis.

Lees hier een interview met Rising Star Spaargaren.