Diede Wimbledon

Wereldtoppers strijden tegen elkaar op NK Rolstoeltennis

Na de Nationale Jeugd Kampioenschappen en de Nationale Kampioenschappen Tennis is het vanaf maandag de beurt aan de rolstoeltennissers om de nationale strijd aan te gaan. Vooral het deelnemersveld bij de vrouwen is om je vingers bij af te likken en wordt gedomineerd door wereldtoppers.

Niemand minder dan de huidige mondiale nummer één is present op het Nationale Tennis Centrum in Amstelveen. Diede de Groot is de torenhoge favoriete, maar de concurrentie is stevig. Want nummer zes van de wereld en titelverdedigster Marjolein Buis en voormalig lijstaanvoerder Jiske Griffioen zijn ook van de partij. Michaela Spaanstra, die vijf jaar geleden ook tot de toptien van de wereld behoorde, mag als outsider voor de nationale titel worden gezien.

Het toernooi start dinsdag 18 augustus en wordt gespeeld in een poule met vijf spelers. De nummer één en twee na de poulewedstrijden spelen op zaterdag 22 augustus de finale.

Het vrouwendubbelspel betreft één wedstrijd.

Bij de mannen is Tom Egberink de topseed. De mondiale nummer acht heeft met de jonge Ruben Spaargaren een geduchte concurrent in het schema.

In het hoofdtoernooi zijn vijf spelers direct geaccepteerd. De overige drie plekken worden ingenomen door spelers die zich middels het kwalificatietoernooi hebben geplaatst.

Het hoofdtoernooi wordt gespeeld in twee poules van vier spelers. De nummer één en twee van de poule gaan door naar de kruisfinales. De poulewedstrijden worden gespeeld vanaf dinsdag 18 augustus. Op vrijdag 21 augustus worden de twee halve finales gespeeld en op zaterdag 22 augustus is de finale.

Het mannendubbelspel wordt gespeeld in een poule met drie koppels.

Jongensenkel t/m 18 jaar
Het hoofdtoernooi van het jongensenkelspel wordt gespeeld in een poule van vijf spelers. De uiteindelijke nummer één en twee van de poule spelen de finale.

Meisjesenkel t/m 18 jaar
Wegens een te kort aan inschrijvingen gaat dit onderdeel dit jaar niet door.

Bekijk hier de complete deelnemerslijst, schema’s en uitslagen.