Thijs

Jeugdkampioenen t/m 12 en 14 jaar gekroond in Hilversum

De nationale titels in de leeftijdscategorieën tot en met 12 en 14 jaar zijn verdeeld. De jongste jeugd bond de afgelopen week op het Tulip Tennis Centre in Hilversum de strijd met elkaar aan. Thijs Boogaard, Manvydas Balciunas, Rose Marie Nijkamp en Mia Woo kwamen als beste bovendrijven.

Thijs Boogaard domineerde in de categorie jongens tot en met 12 jaar. Hij won zowel de titel in het enkelspel als dubbelspel met Ivan van Ruiten. De nummer één van de plaatsing verloor op weg naar zijn enkelspeltitel slechts acht games. In de finale werd nummer twee Luka Nikolic met 6-1 6-0 aan de kant gezet.

Bij de jongens tot en met 14 jaar stoomde Manvydas Balciunas zonder setverlies naar de eindzege. Alleen in de finale tegen de als derde geplaatste Mees Röttgering kende hij enige weerstand, maar klaarde de klus in straight sets: 7-5 6-4.

Aan de zijde van Pieter Lange legde Balciunas ook beslag op de titel in het dubbelspel. Het als vierde geplaatste koppel won met 7-5 6-3 van Sverre Bakker en Teun Mantel.

Meisjes
In de jongste leeftijdscategorie bij de meisjes won Mia Woo de titel door Luna Dekker in de finale met 6-4 6-1 te verslaan. Het dubbelspel werd gewonnen door Patricia Terpell en Chloë The. Zij waren met 6-3 6-2 te sterk voor Sophie Ray en Antonia Stoyanov.

Rose Marie Nijukamp maakte haar status als toernooifavoriete in de categorie tot en met 14 jaar waar. Het eerste reekshoofd ontdeed zich in de finale met 7-6(3) 6-1 van Dilara Okur, die als vierde was geplaatst.

In het dubbelspel was Okur wel succesvol. Samen met Joy de Zeeuw was ze in een spannende finale net iets beter dan Jinte de Boer en Loes Ebeling Koning: 6-4 4-6 10-7.

Bekijk hier alle uitslagen van de NJK tot en met 12 en 14 jaar.