KNLTB Vlag wapperen wind

Team NL Fed Cupteam houdt alsnog uitzicht op Finals

Het TeamNL Fed Cupteam heeft op het laatste moment een plek bemachtigd in de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals. De kwalificatieduels staan gepland op 7 en 8 februari 2020. De eerste editie van de finaleweek van het landentoernooi vindt volgend jaar van 14-19 april in Boedapest plaats.

Tsjechië heeft van de International Tennis Federation (ITF) een wildcard gekregen voor de Fed Cup Finals. De 11-voudig winnaar van het landentoernooi hoeft daardoor niet deel te nemen aan de kwalificatieronde in februari. Doordat Tsjechië doorschuift naar de eindronde komt er een plek vrij in de zogenaamde Qualifiers. Die open plaats wordt door Nederland ingevuld.

Het TeamNL Fed Cupteam is namelijk de hoogst gerangschikte ploeg die dit jaar in de play-offs van de Wereldgroep II verloor.

Haarhuis: ‘Het is fantastisch dat we weer in de Wereldgroep zitten. Daardoor maken we kans ons te kwalificeren voor de Fed Cup Finals in Boedapest. Daar willen we natuurlijk graag bij zijn, net zoals we bij de Davis Cup Finals in Madrid zijn. We wachten de loting af en zullen dan verdere plannen maken.’

Voor de finaleweek van de Fed Cup hebben de finalisten van dit jaar; Australië en Frankrijk zich reeds geplaatst. Ook gastland Hongarije is, samen met Tsjechië, verzekerd van deelname.

De overige acht landen komen uit de kwalificatiewedstrijden die op 7 en 8 februari worden gespeeld.

De loting op woensdag 21 augustus zal bepalen welk landen aan elkaar worden gekoppeld en wie er thuis speelt. De geplaatste landen voor de kwalificatieduels zijn: Verenigde Staten (1), Wit-Rusland (2), Roemenië (3), Duitsland (4), Spanje (5), Zwitserland (6), België (7) en Groot-Brittannië (8).

Nederland behoort, samen met Brazilië, Canada, Japan, Kazachstan, Letland, Rusland en Slowakije tot de groep ongeplaatste landen en zal een land uit de top8 treffen.