KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB NK Beachtennis blijft verder groeien

De beste Nederlandse beachtennissers strijden vanaf zaterdag om de nationale titels op het KNLTB NK beachtennis. Het toernooi groeit gestaag verder. Tim van Pagee kijkt vooruit naar de nationale titelstrijd in Scheveningen.

Er zijn vier categorieën op het NK. In het eerste weekeinde staan een voorronde en het hoofdtoernooi van het gemengd dubbelspel op het programma. Donderdag en vrijdag wordt het enkelspel afgewerkt, in het weekeinde volgen daarna het dubbelspel bij zowel de mannen als de vrouwen. Daarnaast wordt er ook een recreatief toernooi afgewerkt.

,,Ik ben een tevreden man. We hebben besloten om een ranking in het beachtennis in het leven te roepen, daardoor zijn de schema’s goed in te delen. Ze spelen het hele jaar om bij het NK een betere positie te krijgen. Daar is waar het om draait’’, aldus Van Pagee. In het enkelspel vallen weer meer inschrijvingen noteren. Ook het aantal velden groeit van zestien naar 24 speelvelden. ,,Hopelijk zijn ze straks allemaal vol en kunnen we alle velden op de foto krijgen. Dat is uniek voor het NK.”.

Toestroom

Het beachtennis maakt dus nog steeds een groei door. Van Pagee heeft wel een verklaring voor de grotere toestroom naar het NK. ,,Het gaat echt om spelers met beachtenniservaring. We zijn drie jaar geleden met dit concept begonnen, met een eigen ranking in beachtennis. Nu hebben we het precies zo staan als we het willen. De echte kampioenen kunnen strijden om de nationale titel. Daaarnaast is er een toestroom vanuit de ABC-eilanden. De mensen zijn daar in aanraking met de sport gekomen en nemen het vanuit de Caraïben mee naar Nederland. Op Aruba heb je bijvoorbeeld een groot toernooi en wordt het dagelijk gespeeld. Het is de tweede sport op het eiland. Dat is inspirerend.’’

Favorieten

Roos de Hart en Anna Hoogendam verdedigen in Scheveningen de titel in het damesdubbelspel. ,,Zij zijn voor mij de favoriet. Ze staan ook hoog op de internationale ranglijst en spelen veel toernooien in het buitenland.’’ Bij de heren zijn er wat wijzigingen in de samenstellingen van de teams. Bo Groot Antink en Dario Lo Conte speelden vorig jaar nog tegen elkaar in de finale van de herendubbel, maar nu vormen ze samen een duo. ,,Zij zijn als eerste geplaatst, maar gaan het zeker niet cadeau krijgen. Bij de heren gaat het spannend worden, ze spelen hard tegen hard.’’ Casper Gerth en Joeri Enter zijn de nummers twee van de plaatsingslijst. ,,Ook een heel sterk duo.’’

Gratis entree

De entree bij de nationale titelstrijd is gratis. ,,We hebben tribunetjes langs het veld, mensen kunnen ook langs de boulevard zitten om te genieten van spectaculair beachtennis.’’ Het NK Beachtennis duurt tot en met 1 september. Het is de 16e editie van het NK. De winnaars van de dames- en herendubbel op het NK kwalificeren zich voor het Europees Kampioenschap 2020. Klik hier voor meer informatie over het NK beachtennis in Scheveningen.