KNLTB Vlag wapperen wind

Oranje succes voor jongens op Hugo Ekker Tennis Academy Cup

Op de banen van ALTC Buitenveldert in Amsterdam was het een mooie week voor de Nederlandse juniorentennissers in het jongensenkelspel. Steffan van Weldam won in een Nederlands onderonsje van Alfrendo Vogelaar in de finale van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup, een Tennis Europe 3-toernooi. Het is de eerste internationale enkelspeltitel voor de in Amsterdam geboren tennisser in de leeftijdscategorie -16 jaar.

Steffan van Weldam in actie tijdens Hugo Ekker Tennis Academy Cup

Van Weldam stond geen set af op weg naar zijn toernooizege. Na drie overtuigende zeges had hij echter wel een zware dobber aan Vogelaar. In een spannende finale trok Van Weldam met 7-5, 7-5 aan het langste eind. Er stonden drie landgenoten bij de laatste vier. Vogelaar zag Christopher Lam in de halve eindstrijd opgeven na zeven games (5-2).

In het dubbelspel was een Nederlandse finale ook dichtbij, maar in de halve eindstrijd verloren Julius Bult/Steffan van Weldam en Alfrendo Vogelaar/Christopher Lam van respectievelijk Felix Steindl/Dominik Vonbank en Hugo Smolenak/Amar Tahirovic.

Van Weldam, die op 4 september 15 jaar wordt, deed vorig jaar ook al mee bij de jongens -16 en reikte toen knap tot de halve finales. Frank Jonker was destijds te sterk. In 2018 speelde Van Weldam nog veelal in de -14. Op de 266ste plaats is hij momenteel de tweede Nederlander op de Tennis Europe ranking (voor spelers van zestien jaar en jonger), achter Kyvan Rietkerk (252).

Van Weldam won eerder dit jaar het dubbelspel op de Focus Tennis Academy Open, maar wachtte nog op zijn eerste toernooizege in het enkelspel in deze leeftijdscategorie.

Bente Bierma en Floor Lissone bereikten in Amsterdam de kwartfinales van het enkelspel. In het dubbelspel sloegen ze zich naar de finale, maar daarin lagen de Japanse meisjes Hayu Kinoshita/Sara Saito dwars: 6-4, 6-4. Saito schreef ook het enkelspel op haar naam.

Klik hier voor meer over de Hugo Ekker Tennis Academy Cup op de website van Tennis Europe.