KNLTB Vlag wapperen wind

NK Tennis 2019 van 16 t/m 22 december opnieuw in Alphen aan de Rijn

Van 16 tot en met 22 december 2019 worden bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn de NK Tennis gehouden. De NK Tennis is het decor voor de titelstrijd om het nationale kampioenschap in zowel het enkel- als dubbelspel, inclusief het rolstoeltennis.

Voor de 2e keer vindt het evenement plaats in tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. De titels in het enkelspel gingen afgelopen jaar naar Scott Griekspoor, Lesley Kerkhove, Maikel Scheffers en Diede de Groot.

Beleef het beste

De NK Tennis maakt onderdeel uit van KNLTB Toptennis. Onder het motto ‘Beleef het beste’ zet de tennisbond in op meer zichtbaarheid en aandacht voor toptennis in Nederland. Dat gaat verder dan de prestaties van Kiki Bertens en Robin Haase. Onder KNLTB toptennis vallen gecertificeerde tennisscholen, spelers en evenementen, van Davis Cup, Fed Cup, ABN AMRO WTT Rotterdam en Libema Open in Rosmalen tot de Eredivisie Heren en Gemengd, Futures, Challengers en de NK.

Technisch directeur Jacco Eltingh: “We willen de impact van het Nederlandse toptennis vergroten door structurele verbetering van de prestaties, daar werken we hard aan. Maar onze ambitie reikt verder dan dat. We zullen het hele jaar door op alle toptennis evenementen in Nederland meer tennisbeleving creëren voor de fans, zowel langs de baan als online. Met een grotere betrokkenheid van fans, spelers, tennisverenigingen en tennisscholen en het verbinden van onze partners en bedrijven kunnen we het enthousiasme voor tennis vergroten, zowel nationaal als regionaal. Tijdens de NK zien we de beste tennissers van Nederland in actie, ook dat is toptennis en inspireert andere tennissers het beste uit zich zelf te halen.”