KNLTB Vlag wapperen wind

Drie Nederlandse titels bij ITF 5 Outdoor Almere

Min Chae Kim heeft op de banen van Club Pellikaan het internationale jeugdtoernooi ITF 5 Outdoor Almere gewonnen. Ook in het dubbelspel was er Nederlands succes.

De zestienjarige Kim was in Almere in de eindstrijd te sterk voor de als vijfde geplaatste Leticia Temirhanova uit Zweden, 2-6, 7-5 en 6-4. Kim was zelf als zesde geplaatst bij het toernooi in Flevoland. Het was voor Kim haar tweede toernooizege in 2019. Ze won in januari met de Duitse Sarah Muller het dubbelspel op het ITF-toernooi Heiveld in het Belgische Sint-Katelijne-Waver.

In het dubbelspel in Almere vielen ook twee Nederlandse titels te vieren. Bij de jongens ging de toernooizege naar Freek van Donselaar en Bastiaan Weststrate (foto). Zij wonnen in de eindstrijd met 6-2, 3-6 en 10-6 van het als tweede geplaatste duo Bart Nouws en Fons van Sambeek.

Knappe zege Pool en Van Emst

In het meisjestoernooi gingen Elysia Pool en Sarah van Emst met de eindzege aan de haal. De meiden uit Luttelgeest en Zwolle wonnen in de finale van het als eerste geplaatste Australische duo Charlotte Kempenaers-Pocz en Amy Stevens, 6-4, 6-3. Pool en Van Emst stonden voor de tweede keer dit jaar in de finale van het dubbelspel op Nederlandse bodem, ook bij het indoortoernooi in Doorn haalde het Nederlandse duo de eindstrijd.

Pool en Van Emst kennen een goede start van de zomer. Met de school van de meiden, het Centre for Sports & Education in Zwolle, deed het duo mee aan het WK scholentennis. Daar werd de Zwolse delegatie vierde.

Spaanse zege in enkelspel jongens

In het enkelspel bij de jongens ging de winst naar de ongeplaatste Pablo Alemany uit Spanje. Hij versloeg de nummer één van de plaatsingslijst, de Belg Olivier Rojas, in de finale. Alemany won met 6-3, 6-1. Rojas had eerder dit jaar het ITF-toernooi in Doorn gewonnen.

Bekijk hier alle uitslagen van het ITF 5 Outdoor Almere.