KNLTB Vlag wapperen wind

De Boerdere blij met andere plek op de kalender voor ITF 5 Outdoor Almere

De internationale jeugdtennissers zijn terug op Nederlandse bodem. Ze komen van 11 tot en met 15 juni in actie bij ITF 5 Outdoor Almere. Het toernooi wordt afgewerkt op de banen van Club Pellikaan.

Het laatste internationale ITF-jeugdtoernooi in Nederland werd in februari gehouden in Doorn. De Belg Olivier Rojas won dat toernooi, de tennisser uit Maaseik voert nu ook de plaatsingslijst aan in Almere. ''Er zijn sterke Belgen dit jaar. Maar ook spelers uit Engeland, Frankrijk en een flink groepje Spanjaarden, dat verbaasde me wel. Dit geeft toch de sjeuïgheid aan zo’n toernooi, een gevarieërd deelnemersveld. Dat je als Nederlander niet alleen tegen Nederlanders speelt'', geeft toernooidirecteur Erwin de Boerdere aan.

Andere plek

Het ITF 5 Outdoor Almere heeft een andere plek op de kalender gekregen. De Boerdere hoopte vorig jaar al een andere plaats op de speelkalender te krijgen, het toernooi is nu verkast van september naar juni. De Boerdere is in zijn nopjes met de verplaatsing. ''Jeugdspelers kwamen in september gelijk terug van vakantie en krijgen dan gelijk een toernooi voor de kiezen. Dat is niet ideaal. Gelukkig wilde de ITF meewerken aan de verplaatsing. Nu zijn we het eerste toernooi, de spelers komen uit de competitie en hebben wedstrijdritme. Voor de Nederlanders is het mooi, ze kunnen nu puntjes pakken waardoor ze straks makkelijker in de toernooien komen.''

Mooi deelnemersveld

Het toernooi in Flevoland kende vorig jaar twee Nederlandse winnaars in het enkelspel. Niels Visker won het toernooi bij de jongens en in het meisjestoernooi was Melissa Boyden de sterkste. Op de deelnemerslijst van 2019 staan onder andere Frank Jonker (foto), Fons van Sambeek en Liam Liles. Die laatste won vorige maand een ITF 5-toernooi in de hoofdstad van Macedonië, Skopje. ''Ik ben blij met het deelnemersveld. Het toernooi zit waarschijnlijk voller. Daar doe je het voor, de Nederlandse spelers een kans geven op dit podium. De lichting van 2003, 2004 moet er nu aan beginnen'', aldus De Boerdere.

Rolstoeltennis

Naast het jeugdtoernooi komen ook de rolstoeltennissers weer in actie bij het ITF Outdoor Wheelchair 2019. ''Ik ben blij dat ik het door kan laten gaan. Een toernooi in Frankrijk werd onlangs gecanceld. Een rolstoeltennistoernooi is niet meer weg te denken.''

Klik hier voor meer informatie over het ITF 5 Outdoor Almere.